BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya aşıyı ne zaman piyasaya sürecek?----

Rusya aşıyı ne zaman piyasaya sürecek?

Rusya aşıyı ne zaman piyasaya sürecek?
11 Ağustos 2020 - 14:03 www.finansgundem.com

Rusya Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşısının Ocak ayında piyasaya sürüleceğini bildirdi.

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, COVID-19 aşısının kamu erişiminin 1 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Rusya sağlık Baknaı Mikhail Murashko, aşının kademeli olarak kullandırılacağını ve ilk olarak sağlık çalışanları ve öğretmenlere dağıtılacağını belirtti.

Binnopharm JSC ve Gamaleya araştırma merkezleri tarafından geliştirilen aşının ismi Sputnik olacak. Yetkililer 20 farklı ülkeden toplamda 1 milyar doz sipariş alındığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Tarik Jasarevich Rus sağlık yetkilileriyle temas halinde olduklarını ve Rusya'nın geliştirdiği aşısı üzerinde WHO'nun ön yeterlilik testleri gerçekleştirmek için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

WHO ön yeterlilik testlerine başlamak için üretimi inceleyerek gerekli kalite kontrol işlemlerine sokarak, daha sonra laboratuvar ortamında test ediyor..

AŞININ ADI AÇIKLANDI

Rusya Sağlık Bakanlığı, korona virüs (kovid-19) aşısının adının Sputnik V olacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “1957’de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi” denildi.

Putin: Kovid-19'a karşı geliştirilen ilk aşı tescil edildi

Dolar, euro geriledi... TL'de toparlanma

Ekonomi haberlerini anlayarak okumak rehberi

Petrol fiyatları aşı umuduyla yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)