BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Antalya ve İzmir'den sevkiyatları yasakladı----

Rusya, Antalya ve İzmir'den sevkiyatları yasakladı

Rusya, Antalya ve İzmir'den sevkiyatları yasakladı
08 Aralık 2020 - 16:18 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Antalya ve İzmir’den domates ve biber sevkiyatı yapılmasını yasakladığını açıkladı

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı’ndan (Rosselhoznadzor) yapılan açıklamaya göre, Antalya ve İzmir’den domates ve biber sevkiyatı yasaklandı.

Karara gerekçe olarak, bu bölgelerin ürünlerinde domates kahverengi meyve buruşukluk virüsü, domates lekeli solgunluk virüsü ve pepino mozaik virüsü görülmesi gösterildi. Bu virüslerin büyük tehdit teşkil ettiği iletildi.

Diğer yandan Türkiye’den getirilen domateslerde yaprak galeri güvesi, armutlarda ise monilinia fructicola isimli mantar türünün daha sık görülür olmasının endişe verici olduğu kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, konuyla ilgili tedbirlerin alınacağını ve ihlale yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin detaylı bilginin de Rusya ile paylaşılacağı belirtildi. 

Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği verilerine göre, belirlenen 200 bin tonluk kota üzerinden 1 Kasım 2017’den bu yıl kasım sonuna kadar Rusya’ya 198 bin 739 ton domates sevkiyatı yapıldı.

Ne kadar plastik yiyoruz?

Dünya kirliliğinin sorumlularını açıkladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)