BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: ABD ile işbirliğine devam edeceğiz----

Rusya: ABD ile işbirliğine devam edeceğiz

Rusya: ABD ile işbirliğine devam edeceğiz
12 Nisan 2017 - 21:17 www.finansgundem.com

Rusya ile ABD dışişleri bakanları arasındaki ikili görüşme sona erdi. İki bakan ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson, Moskova'daki görüşme sonrası düzenledikleri basın toplantısında ortak açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, kimyasal silah saldırısının araştırılması çağrısında bulunarak, "Rusya, ABD'nin İdlib'teki saldırının araştırılmasını desteklemeye hazır olduğunu gördü" diye konuştu.

Lavrov, "ABD ile işbirliğimizi bozmaya çalışanlar var. İdlib'deki saldırının soruşturulmasını istiyoruz. ABD ile Suriye için işbirliğine devam etme kararı aldık ve Suriye'de hava sahası anlaşması yeniden olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ise, "İki ülke arasındaki güveni yeniden sağlamak için her şeyi yapmamız gerek. Washington ve Moskova'nın askeri ve diplomatik kanalları korumaları gerek" şeklinde konuştu.

İdlib'de gerçekleşen kimyasal saldırıyı Beşşar Esed'in yaptığından emin olduklarını belirten Tillerson, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Kimyasal saldırıyı Esed rejiminin yaptığından eminiz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Tillerson, Suriye'de rejimin 50 farklı yerde klor bombası ve farklı kimyasal silahlar kullandığını belirtti.

"SURİYE'NİN KADERİNİ SURİYELİLER BELİRLEMELİ"

Suriye'nin geleceği ile ilgili kararı kendi halkının vermesi gerektiğini belirten Lavrov, "Tüm Suriyelilerin oturup konuşması gerek. Suriye'nin kaderini Suriyelilerin belirlemesi gerek" dedi.

Tillerson ise, "Bizim tavrımız Esed rejiminin sona geldiği ve suçlu olduğu yönünde. Rusya, Esed'e bu gerçeği anlamakta yardımcı olabilir. Esed'in gitmesinin organize bir şekilde gerçekleşmesi gerek" yorumunda bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 12 Nisan 2017 23:14

    Ne Rusya ABD ye ne ABD Rusya'ya sert çıkamaz. Bakmayın son günlerdeki palavralara. Arada olan bizlere oluyor bir oraya bir buraya savruluyoruz.