BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya 3 bankayı kapattı----

Rusya 3 bankayı kapattı

Rusya 3 bankayı kapattı
13 Aralık 2013 - 13:33 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkeden sermaye kaçışını durdurmak için usulsüz işlem yapan üç bankayı kapatma kararı aldı...

Rusya Merkez Bankası, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkeden sermaye kaçışını durdurmak için harekete geçilmesini tekrar talep etmesinin ardından usulsüz faaliyetleri nedeniyle üç bankayı daha kapattı.

Haziran ayından bu yana yaklaşık 30 bankanın lisansına el koyan Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre bankaların lisansları ödeme sorunları ve şüpheli faaliyetler nedeniyle ipal edildi.

Kapatılanların en büyüğü olan Investbank, aktiflerine göre Rusya'nın 79'uncu, Smolensky Bank 125'inci ve Project Finance Bank 129'uncu büyük bankasıydı. Interfax ajansına göre bankaların toplam aktifleri 67 milyar rubleyi (2 milyar dolar) buluyor.
Söz konusu üç bankadan birkaç hafta önce de Moskova'daki orta ölçekli Master Bank'ın lisansı elinden alınmıştı.Master Bank'ın kapatılması Haziran ayında merkez bankasının başına geçen Elvira Nabiullina'nın Rusya'da usulsüzlük ve kara para aklamanın engellenmesi için kararlı adımlar attığına işaret ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, dün yaptığı konuşmada, ülkeden sermaye çıkışlarının önlenmesi için geçen yıl başlattığı inisiyatifin uygulamaya geçmesi için "hiçbir şey yapılmadığını" ifade etti.

Banka kapatmaların devam etmesi, Rusya'da faaliyet gösteren 900 kadar bankanın maruz kaldığı "karşı taraf" riskinin artmasına neden olurken, finans piyasaları üzerinde de aşağı yönlü baskı yaratıyor.  Rus para birimi ruble, devam eden banka kapatmalarıyla birlikte dolar karşısında dört yılın en düşük düzeylerini gördü. Rusya Merkez Bankası'nın eski başkanı, usulsüzlük yapan bankalar nedeniyle ülkeden yasa dışı sermaye çıkışlarının geçen yıl 50 milyar dolara yükseldiğini açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)