BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusların kripto para talebinde 'Wagner krizi' etkisi----

Rusların kripto para talebinde 'Wagner krizi' etkisi

Rusların kripto para talebinde 'Wagner krizi' etkisi
29 Haziran 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Wagner kriziyle birlikte Rusların kripto paraya olan talebinde keskin artış yaşandığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’da yaşanan Wagner isyanı sonrası Rusların kripto para taleplerinde büyük artış yaşandı. Analitik şirketi Fortune’un dijital veri sağlayıcısı CCData’nın verilerine atıfta bulunduğu açıklamasında, Wagner ile ilgili haberlerden sonra Rusların geçen hafta sonu toplu halde kripto para satın almaya başladığı kaydedilirken, özellikle dolara sabitlenmiş kripto para birimi olan USDT stablecoin piyasasında toplam işlem hacmi cumartesi günü 4 milyon dolar, pazar günü ise 15 milyon dolara çıkarak yaklaşık dört kat yükseldi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, pazar günkü artışın ardından günlük işlem hacimleri normal seviyelere dönerken, Rusların nakit para talebinin de geçtiğimiz cumartesi günü keskin bir artış gösterdiği bildirilmişti.

Ekonomiden sorumlu Rusya Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov, 24 Haziran Cumartesi günü özel güvenlik şirketi Wagner ile yaşanan kriz nedeniyle ülkede nakit taleplerinin ortalama yüzde 30 yükseldiğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Belousov, cumartesi günü Rusya’nın genelinde nüfusun nakit taleplerinde yüzde 30 artış yaşandığına dikkat çekerken, Voronej, Rostov ve Lipetsk gibi ülkenin güney bölgelerinde taleplerin yüzde 70 ila 80’lere ulaştığının altını çizdi.

Belousov, Merkez Bankasının eylemleri sayesinde bankaların nakit ihtiyacının karşılandığını belirtirken, “Merkez Bankası’nın nakit 3 kat artırdığı nakit takviyesi sayesinde herhangi bir nakit sorununun önüne geçildi. Pazar günü itibariyle ise bankalardan nakit talepleri azaldı,şimdi durum tamamen istikrara kavuştu” dedi.

24 Haziran Cumartesi günü Wagner kriziyle birlikte Rus bankaları döviz satış oranlarını keskin bir şekilde artırmış, dolar için 90 ruble, avro için ise 100 rubleden fazla satış kuru belirlemişti.

Biden: Wagner isyanı Rus sistemi içindeki mücadelenin bir parçası

 

NATO'dan 'Wagner krizi' değerlendirmesi

 

Rus ordusuna savaş açan Wagner Grubu kimdir?

 

Rusya'da kripto para madenciliğine büyük darbe

 

Rusya'da kripto paralara düzenleme getiriliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)