BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların alışverişte gözde ülkeleri hangileri----

Rusların alışverişte gözde ülkeleri hangileri

Rusların alışverişte gözde ülkeleri hangileri
09 Mart 2024 - 18:04 www.finansgundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden yapılan açıklama Batının Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rus turistlerin alışveriş rotaları üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. İşte Rusların alışverişte gözde ülkeleri

Yaptırım ve kısıtlamaların yürürlüğe girmesinin ardından Rus turistlerin alışveriş destinasyonları önemli ölçüde değişti. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Rusların alışveriş için nereleri tercih ettiklerini açıkladı.

Operatörler birliğine göre, Rus turistler tasarım kıyafetler ve “ultra lüks” için Azerbaycan’a uçarken, Azerbaycan’ın başkentinde ilginç koleksiyonlar yaratan yerel markaların tasarım kıyafetlerinde talep artışı yaşanıyor. Ayrıca Bakü’de Ruslar arasında talep gören Zara, Mango, Massimo Dutti, Bershka ve diğer markaların mağazaları açıldı.

Ruslar kitlesel pazar kategorisindeki ürünler için en çok Ermenistan ve Belarus’a gidiyor. Özellikle Minsk’te Cropp, Reserved, Sinsay, Mohito, Zara, Bershka, Pull&Bear ve Massimo Dutti gibi markaları ziyaret ettikleri belirtildi. Ayrıca Belarus’ta Avrupa peynirleri ve sosisleri, ünlü markaların kozmetik ürünleri ve parfümlerinin tedariği sağlanabiliyor. Alışverişlerini Mir kartıyla ödeyebilen Ruslar için Minsk, alışverişin cazip geldiği ülkeler arasında yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) alışveriş son yıllarda popülerlik kazanırken, en popüler yerler, büyük alışveriş merkezlerinin (Dubai Mall, Mall of The Emirates, Ibn Batuta Mall, Abu Dhabi Mall, Yas Mall) bulunduğu Dubai ve Abu Dhabi oldu. Kural olarak, turistler sadece modaya uygun ve şık şeyler satın almanın karlı olmadığı, aynı zamanda çeşitli çekiliş, indirim ve özel indirim günlerinin olduğu zamanda da tercih ediliyor. Bu tür organizasyonlarda külçe altın veya arabaya kadar çeşitli ödüller kazanılabiliyor.

İstanbul’da birçok gezi turu İstiklal alışveriş caddesini ziyaret etmeyi içeriyor. Buna ek olarak, birçok turist kendi başına alışveriş yapmak için Laleli pazarına ve birçok mağazanın bulunduğu Şişli semtine gidiyor. Birliğin verilerine göre, Rus turistlerin çoğunlukla kıyafet ve ayakkabı satın aldıkları belirtildi.

Bakan Ersoy: Alman turist sayısında 7 milyonu geçmeyi umuyoruz

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı arttı! Ruslar ilk sırada

Erdoğan: Buraya gümbür gümbür turistler tedaviye gelecektir

Doğu ve Güneydoğu'ya iki yeni "turistik" tren seferi

Kruvaziyer turizminde hedef 2 milyon turisti aşmak

Bakan Ersoy: Hedeflerimizden biri turisti 81 vilayete yaymak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)