BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslara 320 milyon dolarlık güzel haber----

Ruslara 320 milyon dolarlık güzel haber

Ruslara 320 milyon dolarlık güzel haber
24 Nisan 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

İsviçre, yaklaşık 320 milyon dolar değerinde Rus varlıklarının blokesini kaldırdı

İsviçlere'de milyarlarca dolarlık varlıkları dondurulan Rusları mutlu edecek bir gelişme yaşandı. İsviçre'de yaklaşık 320 milyon dolar tutarında Rus varlıklarının dondurulması kaldırıldı.

RBC’nin İsviçre’nin Ekonomik İşler Devlet Sekreterliği’ne dayandırdığı habere göre, İsviçre’de dondurulan Rus varlıklarının değeri Aralık 2022’den 2023’ün sonuna kadar 1.7 milyar frank (1.8 milyar dolar) azaldı. 31 Aralık 2023 itibarıyla bu varlıkların toplam değeri 5.8 milyar frank (6.3 milyar dolar) olarak kaydedildi.

17 gayrimenkule bloke

Bu azalışın, uluslararası yaptırımlar nedeniyle özellikle Rusya ile ilgili menkul kıymetlerin değer kaybetmesi sonucu olduğu ifade edildi

İsviçre ayrıca yedi kantonda 17 gayrimenkulü bloke etti ve yaptırımlar altındaki kişilere ait otomobil, sanat eseri, mobilya ve müzik aletleri gibi diğer varlıkları dondurdu.

Dondurulan rezervlerin değeri

Toplamda 290 milyon frank (318 milyon dolar) değerindeki varlıkların blokesi kaldırıldı. Bunlardan 140 milyon franklık kısmı, bir soruşturmanın engelleme şartlarının yerine getirilmediğini göstermesi üzerine serbest bırakıldı. Diğer 150 milyon franklık kısım ise bazı bireylerin yaptırım listesinden çıkarılması nedeniyle serbest bırakıldı.

Rusya Merkez Bankası’nın İsviçre’de dondurulan rezervlerinin değerinin 7.24 milyar frank (7.9 milyar dolar) olduğu tahmin ediliyor. (Gazetemru)

Kremlin ABD'yi Rus varlıklarına el konulmasının sonuçları konusunda uyardı

 

Almanya: Dondurulan Rus varlıkları yaklaşık 3.9 milyar euro!

 

Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirler Ukrayna'ya verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)