BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya: Dondurulan Rus varlıkları yaklaşık 3.9 milyar euro!----

Almanya: Dondurulan Rus varlıkları yaklaşık 3.9 milyar euro!

Almanya: Dondurulan Rus varlıkları yaklaşık 3.9 milyar euro!
16 Nisan 2024 - 12:06 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanlığı, AB'nin yaptırım rejimi çerçevesinde dondurulan Rus varlıklarının yaklaşık 3,9 milyar euro olduğunu tahmin ediyor.


Almanya Maliye Bakanlığı, TASS muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Almanya’da toplam 3.9 milyar euro değerinde Rus varlığı yaptırım altındadır. Bu, nakit para, kurumsal yatırımlar ve yatlar gibi yaptırım listesinde yer alan vatandaşların ve tüzel kişiliklerin dondurulmuş varlıklarını içermektedir” dedi.

Bakanlık aynı zamanda bunun Rusya Merkez Bankası’nın varlıklarını da içerdiğini ekledi. Ancak, Maliye Bakanlığı bu miktarın piyasa dalgalanmalarına ve Avrupa Birliği listelerinden bazı bireylerin çıkarılmasına bağlı olarak değişebileceğini vurguladı.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dondurulan Rus varlıklarının ileride nasıl kullanılacağına dair bir soruya verilen yanıtta, “Almanya için herhangi bir kararın yasal olarak geçerli olması hala önemlidir. Avrupa Birliği seviyesinde, sözde beklenmedik gelirler alanında önemli bir ilerleme kaydedildi. Merkez Menkul Kıymetler Deposu, Rusya Merkez Bankası’nın varlıklarından elde edilen gelirlerden pay almayı sürdürebilir. Herhangi bir kararın yasal olarak geçerli olması bizim için önemli.” dedi.

Aralık 2023’ün sonlarında, Almanya Maliye Bakanlığı’nın bir temsilcisi, Alman hükümetinin Avrupa Birliği yaptırım rejimi çerçevesinde Aralık başı itibarıyla yaklaşık 4,1 milyar euro tutarında Rus varlıklarını dondurduğunu açıkladı.

Daha önce, Avrupa Komisyonu, dondurulmuş Rus fonlarından elde edilen gelirlerin Kiev’e yardım sağlamak için kullanılması önerisini onayladı. AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu girişimin yüzde 90’ının Ukrayna için mühimmat satın almak, yüzde 10’unun ise AB bütçesine aktarılarak Ukrayna savunma sanayisine destek sağlamak için kullanılmasını öngördüğünü belirtti. İlk ödemelerin Temmuz ayında yapılması planlanıyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Batı’nın dondurulan Rus varlıklarını kullanması durumunda, Rusya’nın kendi çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri alacağını söyledi. (gazetemru.com)

Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirler Ukrayna'ya verilecek

 

Kremlin: Rus varlıklarına yönelik hamlelere karşılık vereceğiz

 

AB liderleri dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karın Ukrayna'ya aktarılmasını tartışacak

 

Meloni'den dondurulan Rus varlıkları için açıklama!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)