BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeloni'den dondurulan Rus varlıkları için açıklama!----

Meloni'den dondurulan Rus varlıkları için açıklama!

Meloni'den dondurulan Rus varlıkları için açıklama!
03 Mart 2024 - 14:08 www.finansgundem.com

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Rusya’nın egemen varlıklarının Ukrayna’nın ihtiyaçları için kullanımıyla ilgili yasal ve ekonomik zorluklara işaret etti.


İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, “Bir yandan, Rusya’nın egemen fonlarının kullanımı, Ukrayna’nın yeniden inşasının garanti altına alınması açısından bir yol olurdu… Bu, felsefi bir bakış açısından adil olurdu. Ancak yasal ve ekonomik açıdan bazı zorluklar sunuyor.” dedi.

Meloni, bu açıklamaları, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Toronto’da gerçekleştirdikleri toplantının ardından düzenledikleri basın toplantısında söyledi ve basın toplantısına ait video, İtalyan hükümetinin web sitesinde yayınlandı.

Meloni, Avrupa Birliği’nin (AB), dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen faizlerin kullanımı hakkındaki önerisini olumlu bulduğunu ve bu önerinin G7 seviyesinde tartışmaya açılmasını desteklediğini belirtti. Dondurulmuş Rus varlıklarının “kredi garantileri altında” kullanılabileceğini söyleyen Meloni, farklı çözümlerin varlığına rağmen, “dikkate alınması gereken yasal ve finansal alandaki objektif zorluklar olduğunu” ifade etti.

Dost olmayan ülkeler Şubat 2022’den bu yana Rusya’ya karşı yaptırımlar uyguluyor ve bunun sonucunda hem devlet varlıkları hem de özel yatırımcı fonları donduruldu.Ülkenin döviz rezervleri yaklaşık 300 milyar dolar olarak donduruldu. Hemen ardından bu varlıklara yabancı ülkeler tarafından çeşitli amaçlarla el konulacağı konuşulmaya başlandı. Ekim 2022’de, AB liderleri, Ukrayna’nın yeniden inşasının finansmanı için dondurulmuş varlıkların kullanımına ilişkin öneriler hazırlaması için Avrupa Komisyonu’na talimat verdi.

Kremlin, benzer kararların alınmasının “uluslararası hukukun tüm kurallarını ve normlarını ayaklar altına alan bir adım daha olacağını” belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus varlıklarının Avrupa’da dondurulmasını hırsızlık olarak nitelendirdi ve AB’nin sadece bireylerin değil, aynı zamanda Rusya’nın devlet varlıklarını da hedef aldığını belirtti. (gazetemru)

G7'den Rus elmaslarının ithalatına sınırlama

 

Rusya'nın yerli uçakları 2 yıl gecikecek!

 

Yellen: G7, dondurulmuş Rus varlıkları konusunda çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)