BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar Türkiye'yi terk ediyor----

Ruslar Türkiye'yi terk ediyor

Ruslar Türkiye'yi terk ediyor
12 Aralık 2023 - 09:43 www.finansgundem.com

Türkiye’de oturma izniyle yasal olarak ikamet eden Rusların sayısı yıl başından aralık ayına kadar yüzde 34 oranında azaldı ve 53 binden fazla Rus vatandaşı Türkiye’yi terk etti.

Ruslar, 2022 yılı için Türkiye’de onaylanan ikamet izni başvuru sayısına göre yabancılar arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye Göç İdaresi, Ocak 2023 itibariyle ülkede çeşitli ikamet izni türlerine sahip 154 binden fazla Rus vatandaşının yaşadığını bildirdi.

7 Aralık itibariyle gecikmeli olarak yayınlanan istatistiklere göre, Türkiye’de oturma iznine sahip olan 101 binden biraz fazla Rus bulunuyor. Bu sayıya kıyasla 53 binden fazla Rusun ülkeyi terk ettiği anlaşılıyor. Yani toplam sayının yüzde 34’ü.

Gazetemru'da yer alan habere göre, kasım ayı başında Türkiye’de 110 binden fazla, 12 Ekim’de ise 122 binden fazla oturma izni olan Rusya vatandaşı bulunmaktaydı. Bu durum, oturma iznine sahip Rusların sayısındaki düşüş hızının yavaşladığını gösteriyor. Ancak, verilen bilgilere göre, bu düşüşün nedeni oturma izin kartlarının geçerliliğinin sona ermesi veya yeni uzatmaların reddedilip reddedilmediği konusunda bilgi vermiyor.

Öğrenci ikamet izinlerinde ilk on sırada hiç Rus yok.

Yabancıya konut satışları sert düştü

 

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan'ın nüfusunu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)