BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuslar külçe altına akın etti----

Ruslar külçe altına akın etti

Ruslar külçe altına akın etti
12 Aralık 2023 - 08:45 www.finansgundem.com

Varlıklı Ruslar külçe altın satın alıyor. Rusya'daki finans kuruluşlarının altın satışlarında tonlarca artış gözlemlendi

Zengin Ruslar altın fiyatları artmasına rağmen külçe altın alımını sürdürüyor. Vedomosti gazetesinin Rus bankalarının temsilcilerine dayandırdığı habere göre, Promsvyazbank (PSB) bu yıl 7 tondan fazla altın satarak önceki seneye kıyasla satışlarını 1,8 kat yükseltti.

Gazetemru'da yer alan habere göre, VTB Bank'ın müşterileri ise yıl başından bu yana yaklaşık 23 ton fiziksel külçe altın aldı. Gazprombank ve Sberbank da altın işlemlerinde artış kaydediyor. Metal hesapları da ilgi görüyor; PSB’de bu hesaplara yatırılan fonların hacmi yüzde 40’tan fazla arttı ve varlıklı müşterilerin yüzde 70’ini oluşturan altın hesapları öne çıkıyor. VTB’nin açık metal hesapları ise 2022 sonuna kıyasla yüzde 13 artarak 50,4 bine ulaştı.

Mevduat oranlarındaki artış dikkat çekiyor

Ancak, geçen yılın talep artışı, güvenli varlıklara kaydırma isteğinden kaynaklanıyordu ve bu talebin büyük bir kısmı zaten karşılanmış durumda. Ruble mevduat oranlarındaki artış da dikkat çekiyor, bu nedenle piyasa uzmanları bu yıl rekor bir altın satışı beklemiyor.

Mevduat faizi yükseldi, Ruslar bankalara koştu

 

Ruslar kredi kıskacında

 

Ruslar dövize yöneldi

 

Ruslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)