BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRuslar kripto paraya yöneliyor----

Ruslar kripto paraya yöneliyor

Ruslar kripto paraya yöneliyor
11 Nisan 2023 - 08:16 www.finansgundem.com

Rus vatandaşlarının elinde altın veya yatırım fonlarından daha fazla kripto para var

Rus vatandaşları, Ukrayna'yı işgali nedeniyle ülkeye uygulanan yaptırımlar nedeniyle giderek daha düşmanca hale gelen küresel bir finans piyasasında mücadeleye devam ederken yeni bir çalışma, tercih ettikleri varlık biriktirme aracı olarak kripto para birimlerine giderek daha fazla yöneldiklerini gösteriyor.

Rusya Merkez Bankası (CBR) tarafından yürütülen "Ülke Geneli Tüketici Finansmanı Hane Halkı Araştırması"nın sonuçlarına göre, Rus ailelerin artık kripto varlıklarında yatırım fonları veya altından daha fazla değere sahip olması, dünya yavaş yavaş kripto para birimlerinin artan popülaritesini gösteriyor.

2013'ten bu yana iki yılda bir gerçekleştirilen anket, Rusya genelinde 38 bölgede 6.000'den fazla hane ve 12.000'den fazla kişiyi kapsıyor. Rapor, Nisan-Ağustos 2022 arasında toplanan verileri içeriyor.

Sonuçlar, Rus hanelerinin medyan ortalama değeri 17.500 ruble (~225 USD) değerinde kripto varlığına sahip olduğunu ve ailelerin yarısından fazlasının varlıklarının anketin raporlama eşiğini aştığını bildirdi.

Rusya kripto para üretiminde dünyada ikinci

 

Rusya'nın bütçe açığında rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)