BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar emlak fiyatlarındaki düşüşü fırsata dönüştürdü----

Ruslar emlak fiyatlarındaki düşüşü fırsata dönüştürdü

Ruslar emlak fiyatlarındaki düşüşü fırsata dönüştürdü
18 Haziran 2020 - 10:18 www.finansgundem.com

Korona virüs etkisiyle emlak piyasasında yaşanan büyük sarsıntı birçok Rusya vatandaşını, yurt dışından konut alımına yöneltti. En fazla talep gören ülkelerin ise İtalya, İspanya ve Güney Kıbrıs olduğu belirtildi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle emlak fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yurt dışında konut sahibi olmak isteyen Rusya vatandaşlarının sayısını da artırdı.

Kommersant gazetesinin emlak şirketi Knight Frank’ın verilerine dayanan haberine göre, "yurt dışında aternatif adres yaratabilmek için" salgın döneminde konut alanlar yüzde 20 arttı. 

Rusların yurt dışında konut satım alımı için en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin İtalya, İspanya ve Güney Kıbrıs olduğu, bu ülkelerdeki konutlara talebin yüzde 50 arttığı belirtildi.

Knight Frank yöneticisi Marina Şalayeva, salgın döneminde konut fiyatlarındaki düşüşün bu artışdaki başlıca faktör olduğunu söyledi.

Şlayeva, örneğin İtalya’nın Toskana bölgesinde konut fiyatlarının salgın dönemimde yüzde 40, Güney Kıbrıs’ta yüzde 25 ucuzladığı bilgisini verdi.

Salgının gidişatındaki belirsizlik nedeniyle, başka ülkelerde daimi oturum izni veya vatandaşlık sahibi olma imkanının da yurt dışında konut sahibi olmak istyen Rusların sayısını artıran nedenlerden biri olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)