BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar depresyonda----

Ruslar depresyonda

Ruslar depresyonda
09 Temmuz 2022 - 14:31 www.finansgundem.com

Rusya'da depresyon ilaçları kullanımının son aylarda aşırı artması dikkatlerden kaçmadı

Ruslar son altı ayda depresyon ilaçları için 3,6 milyar ruble harcadı. Parasal olarak yüzde 87 arttış yaşandı.

İleri Teknoloji Geliştirme Merkezi'ne (CRPT) göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde vatandaşlar geçen yılın aynı dönemine göre 6 milyon paket yani yüzde %66 daha fazla ilaç satın aldı.

Ayrıca yılın ilk yarısında antidepresan satışları yüzde 87 artışla 3,6 milyar rubleye ulaştı.

CRPT'ye göre en yüksek satış dinamikleri Sertralin (reel olarak %113 artış), Fluoksetin (artı %90) ve Escitalopram'da (artı %79) gözlendi. Benzer bir eğilim, ilaç pazarı araştırmasında uzmanlaşmış DSM Grubu tarafından da kaydedildi: hesaplamalarına göre, 5,2 milyar rublelik 7,5 milyon paket antidepresan (devlet segmenti dahil) satıldı.

En yüksek kullanım Moskova'da

En çok antidepresanlar, Moskovalılar tarafından satın alındı. (10 bin kişiye bin üç yüz paket), Moskova Bölgesi (1,1 bin paket) ve St. Petersburg (1,2 bin paket) tarafından satın alındı.

En az antidepresan kullanan bölgeler ise Nenets Özerk Okrugu'nda (141 paket), Çeçen Cumhuriyeti'nde (90 paket) ve Tyva Cumhuriyeti'nde (59 paket) gerçekleşti. DSM Group CEO'su Sergey Shulyak ve analitik şirket RNC Pharma'nın geliştirme direktörü Nikolay Bespalov, antidepresan talebindeki artışın Ukrayna'da askeri bir özel operasyon ve yaptırımların sonuçlarıyla oluşan olumsuz haberlere ve kötüleşen ekonomik durumdan kaynaklandığını söylüyor.

Bespalov, "İnsanlar Ukrayna'daki akrabaları ve gelecekleri hakkında endişeli" ifadelerini kullanıyor.

Uzmanlar ayrıca, tüketicilerin Mart 2022’de ithal ilaçların fiyatlarının artmasından veya üreticilerinin Rusya pazarını tamamen terk etmesinden korktukları için geleceğe yönelik çok fazla alımlar yaptığını hatırlatarak bu satışların da rakamları etkilediğini belirtiyor. Mart ayında, küresel ilaç devleri Rusya pazarındaki çalışmalarında kalıcı olarak değişiklikler yapacaklarını duyurdular. Bazı firmalar zaruri olmayan ilaçların tedarikini sınırladı.

Yetkililer yüksek talebe rağmen, antidepresan sıkıntısı olmadığını piyasada yaklaşık 10 milyon pakete ulaşan yeterli stokların oluştuğunu açıkladı.

Rusya'dan enflasyon sürprizi

Çin ve Rusya menşeli çelik ürünleri için anti damping kararı

Rusya'nın rezervlerinde artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)