BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusal ABD yaptırımından kaçtı----

Rusal ABD yaptırımından kaçtı

Rusal ABD yaptırımından kaçtı
06 Kasım 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Bir süredir Amerikan yaptırımlarıyla başı dertte olan Rus aluminyum devi Rusal şirketi, yasal faaliyet adresini İngiltere'nin Jersey Adası'ndan Rusya'ya taşıma kararı aldı

Büyük hissedarları Oleg Deripaska ve Viktor Vekselberg Kremlin'e yakınlıkları ile bilinen Rusal şirketinden yapılan açıklamada, konunun yönetim kurulu tarafından ayrıntılı bir şekilde ele alındığına ve adres değişikliğinin şirket ve hissedarların çıkarlarına uygun olduğuna değinildi.

Hem Rusal, hem de Rusal'ın bağlı bulunduğu En+ Group Jersey Adası'nda kayıtlıydı. Yaz aylarında Rus basını şirketin resmi kaydını Kaliningrad Vilayeti, ya da Primorski Krayı'na taşıma konusunu değerlendirdiğini yazmıştı.

Hatta Devlet Başkanı Vladimir Putin 3 Ağustosta Primorski Krayı'ndaki Ruskiy ve Kaliningrad Vilayeti'ndeki Oktyabrskiy adalarının Özel İdari Bölge (SAR) ilan edilmesine olanak tanıyan yasa değişikliği paketini imzalamıştı.

Değişikliğe göre, yabancı tüzel kişilikler de artık bu bölgelerde faaliyet kaydını yapmak için başvuruda bulunabiliyor.

Rusal'ın ana hissedarı Oleg Deripaska ve büyük hissedarlardan Viktor Vekselberg Nisan 2018'den bu yana ABD'nin yaptırım listesinde.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)