BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus zenginler Dubai'yi terk ediyor----

Rus zenginler Dubai'yi terk ediyor

Rus zenginler Dubai'yi terk ediyor
30 Mart 2024 - 10:09 www.finansgundem.com

Ukrayna operasyonu sonrası Dubai’ye yerleşen birçok Rus zengin, son dönemde bankaların sıkı uygulamaları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ni terk etmeye başladı.

Ukrayna operasyonunun başlamasının ardından seferberliğe dahil olmamak ya da mal varlığını ülkeden çıkarmak isteyen birçok Rusya vatandaşı Dubai’ye yerleşmişti.

Türkrus'da yer alan habere göre, Dubai’de bankalar ABD’nin baskısıyla Rusya vatandaşları ve Rus şirketlerine yönelik uygulamalarını sertleştirdi.

Dubai’ye yerleşen birçok Rus zengin, bankaların sıkı uygulamaları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ni terk etmeye başladı. Henley & Partners şirketi Orta Doğu Müdürü Filipp Amarant, “Bazı Rus müşterilerim Dubai’de, iki yıl önce yaptıkları emlak yatırımlarını azalttılar. Burada çok az varlık bırakıp ya Moskova’ya döndüler, ya da Mauritius gibi daha cazip yerlere yöneldiler” dedi.

Emlak şirketi Betterhomes’un verilerine göre, Rusya vatandaşları Birleşik Emir Emirlikleri’nde gayrimenkul alımında birinci, 2023’te ise üçüncü sırada yer aldı.

İsviçre bankaları Rus vatandaşlarının hesaplarını kapatıyor

 

Rusya'dan çıkan şirketlerin zararı 107 milyar dolardan fazla

 

Rus mevduatlarında tarihi artış

 

Rusya'dan 3 ülkeye suçlama!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)