BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus Varlık Fonu için kritik tahmin----

Rus Varlık Fonu için kritik tahmin

Rus Varlık Fonu için kritik tahmin
25 Nisan 2020 - 16:38 www.finansgundem.com

Korona salgını sonrası hızla gerileyen petrol fiyatları Rusya başta olmak üzere petrol üretici ülkeleri tehdit ediyor

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş Rusya ekonomisini tehdit ediyor. Rus Ural petrolünün varil fiyatının 15 dolar seviyesinde seyretmeye devam etmesi durumunda Rusya'nın varlık fonuna ait likit rezervler 2 yılda eriyebilir.
Bu tahmin Deutsche Bank ekonomistlerine ait. Rusya'da bütçe yapılırken ülkenin temel gelir kaynağı olan petrolün fiyatı dikkate alınıyor.

Bankanın 23 Nisan tarihli yeni analizine göre, Maliye Bakanlığı'nın yönetimindeki fonun mevcut likit büyüklüğü 120 milyar dolar. Bu miktar, 15 dolarlık petrol fiyatından kaynaklanan bütçe açığını 2 yıldan biraz daha uzun bir süre kapatabiliyor. Petrol fiyatının 30 dolara çıkması durumunda ise bu süre 6 yıla uzuyor.

Ural marka Rus petrolünün fiyatı 21 Nisan günü 11,6 - 12,1 dolara kadar gerileyerek son 20 yılın en düşük seviyesini görmüştü. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomilerin yavaşlaması dünya genelinde petrol talebinin keskin bir biçimde düşmesini beraberinde getirmişti.

OPEC'in Rusya ve Suudi Arabistan'la üretimi kısma anlaşması Mayıs ayında yürürlüğe girecek. Bu sayede fiyatların daha fazla düşmesinin önüne geçilmesi bekleniyor. Uzmanların tahmini Ural petrolünün fiyatının 25-30 dolar bandına oturacağı yönünde.

Merkel'den yeni paket sinyali

 

Rusya’da 5 bin 966 yeni koronavirüs vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)