BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus turiste 'alkol' darbesi----

Rus turiste 'alkol' darbesi

Rus turiste 'alkol' darbesi
28 Ağustos 2023 - 16:35 www.finansgundem.com

Türkiye'de alkole uygulanan vergilerin çok yüksek olması sebebiyle Rus turistin ucuz olan alkolsüz otellere ilgisi arttı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) web sitesinde yer alan habere göre, bazı Rus tur operatörlerinin ürün yelpazesinde alkolsüz her şey dahil sistemiyle Türkiye'ye tur satışlarında artış yaşanıyor.

Haberrus'da yer alan habere göre, tur operatörleri, bu duruma Türkiye'de artık alkole uygulanan vergilerin çok yüksek olmasından kaynaklı fiyat artışlarının etkili olduğunu belirtiyor.

RİA Novısti’nin haberinde Türkiye'den aile tatillerini desteklemek için tur fiyatlarını revize etmesinin ve daha az alkollü veya alkolsüz her şey dahil paketler oluşturulması talebinin arttığı belirtiliyor.

Rus Tur operatörleri, daha önce Rus turistler için alkolsüz her şey dahil konseptinde har hangi bir satışın yapılmadığını, bu yıl böyle bir modelin Türkiye pazarında daha da dikkat çekici hale geldiğine vurgu yapıyor.

ATOR, alkolsüz "her şey dahil" seçeneği sunan paketlerin alkollü olarak da bu şekilde yapılabileceğini, alkolsüz bu tür paketlerin yüzde 7-9 oranında daha ucuz olduğunun altını çiziyor.

Rus turist zayıf Ruble dinlemiyor: Ver elini İstanbul!

 

'Son beş yıl içinde en hızlı büyüyen turizm merkezi Türkiye'

 

Çin'den Türkiye turizmi için iyi haber

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)