BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus tur operatörlerinin borcu azalıyor----

Rus tur operatörlerinin borcu azalıyor

Rus tur operatörlerinin borcu azalıyor
19 Ağustos 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

Rus tur operatörleri sergiledikleri başarılı performans ile Kovid-19 dönemi iptallerinden kaynaklanan borçlarını eritiyor


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ülkedeki seyahat acentelerinin koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilen seyahatler için turistlere olan borcunun 100 milyon rublenin altına düştüğünü bildirdi.

TASS haber ajansına konuşan Lomidze, iyi performans sergileyen tur operatörlerinin geçmişteki borçlarından giderek kurtulduğunu vurgularken, “Neredeyse hiçbir şey kalmadı. Pandemiden bu yana borçları halen var olan 10 kadar tur operatörümüz var. Bu borçlarını ödemeye devam ediyorlar. Tahminlerimize göre borç 100 milyon rublenin altında “ifadelerini kullandı.

Lomidze, Kasım 2022’de tur operatörlerinin 2020-2022 dönemine ait borçlarının yaklaşık 2-3 milyar rubleye düşürüldüğünü belirtmiş, daha önce tur operatörlerinin toplam borcunun 45 milyar rubleyi aştığını hatırlatmıştı.

Mishustin’den tur operatörlerine müjde

Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, yakın zamanda Devlet Duması’nda düzenlenen toplantıda, ülkedeki tur operatörlerini katma değer vergisinden (KDV) muaf tutan mevzuat değişikliklerinin çok yakın gelecekte hazır olacağını duyurdu.

Milletvekilleriyle gerçekleştirilen toplantıda, konaklama sektörünün KDV’den muaf tutulduğunu hatırlatan Mishustin, “Oteller zaten vergiden muaf tutulmuştu. Şimdi de tur operatörlerini KDV’den muaf tutan yasa tasarısı hazırlanıyor. Burada bir boşluk olduğunu ve destek çıkmamız gerektiğini anlıyoruz. Yakın gelecekte tasarıyı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında imzaladığı kararnameyle ülkedeki tur operatörlerini yurt içi tur satışları için katma değer vergisi (KDV) ödemekten muaf tutan yasal değişikliklerin yapılması talimatı vermişti.

Kremlin resmi internet sayfasında yer alan talimatta, yurt içi tur paketi satışlarında KDV muafiyetinin geriye dönük olarak 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacağı belirtilirken, 30 Haziran 2027’ye kadar süreceği vurgulandı. (gazetemru)

Rusların reel gelirleri yüzde 3.9 oranında arttı

 

Rusya'da bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor

 

400 Rus turist Antalya'da mahsur kaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)