BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus tankları sınırda! Yüz binler kaçıyor----

Rus tankları sınırda! Yüz binler kaçıyor

Rus tankları sınırda! Yüz binler kaçıyor
06 Temmuz 2018 - 13:05 www.finansgundem.com

Ürdün’le Suriye arasındaki Nesib sınır kapısında ağır silahlı araçlar ve Rus bayrağı taşıyan bir tank görüldü

Reuters’ın dünyaya duyurduğu son dakika haberine göre, Ürdün’le Suriye arasındaki Nesib sınır kapısından ağır silahlı araçlar ve Rus bayrağı taşıyan bir tank geçti.

Bu askeri araçların muhaliflerin kontrol ettiği, ağır saldırı altındaki Dera’ya doğru gittiği belirtildi.

350 bin kişi sınırda!

Esed rejimi ve destekçilerinin 20 Haziran'da ülkenin güneybatısındaki  Dera ilinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşimleri ele geçirmek için  başlattığı operasyon nedeniyle ülkenin güneyinde Ürdün ve İsrail sınırına göçler  devam ediyor.

AA muhabirine bilgi veren Dera sivil savunma kaynakları, Esed  rejiminin saldırılarından kaçarak Ürdün ve İsrail sınırına gelen Suriyelilerin  sayısının 350 bini aştığını bildirdi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan ve Ürdün'e geçmek isteyen Deralı  siviller, sınır hattı yakınlarında barınma imkanı arıyor. Göç eden sivillerin büyük kısmı başlarını sokacak bir çadır dahi  bulamıyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk yüz binlerce sivil, temiz su kaynaklarından  yoksun yaşıyor. Sınır hattında 45 dereceye varan aşırı sıcak ve çöl rüzgarları da  sığınmacıların içinde bulunduğu koşulları zorlaştırıyor.

Yüzlerce sivil katledildi!

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) birkaç gün önce, Esed rejimi ve  destekçilerinin, Dera iline geçen ay başlattığı saldırılar nedeniyle 198 bin  sivilin Ürdün ve İsrail sınırına göç ettiğini duyurmuştu. Söz konusu rapora göre,  mayıs ayı ortasından itibaren başlayan saldırılar sonucu yüzlerce sivil hayatını  kaybetmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)