BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus tahılı nereye akacak? 26 milyar dolarlık imza----

Rus tahılı nereye akacak? 26 milyar dolarlık imza

Rus tahılı nereye akacak? 26 milyar dolarlık imza
18 Ekim 2023 - 09:50 www.finansgundem.com

Rusya ile Çin arasında tahıl sevkiyatına ilişkin 2,5 trilyon ruble (25,7 milyar dolar) tutarında yeni anlaşma imzalandı. Anlaşma kapsamında 12 yıl boyunca Rusya’dan Çin’e 70 milyon ton tahıl, hububat ve yağlı tohum sevkiyatı yapılacak

Rusya ile Çin arasında 2,5 trilyon ruble (25,7 milyar dolar) tutarında tahıl sevkiyatı anlaşması imzalandığı bildirildi.

Türkrus'da yer alan habere göre, “yeni tahıl koridoru” adlı inisiyatifin yetkilisi Karen Ovsepyan, anlaşma kapsamında 12 yıl boyunca Rusya’dan Çin’e 70 milyon ton tahıl, hububat ve yağlı tohum sevkiyatının planlandığını aktardı.

YENİ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Rusya’nın, bu ürünlerde Ukrayna’dan ihracatın durması nedeniyle boşalan sevkiyat açığını Sibirya ve Uzak Doğu bölgeleri sayesinde kapattığını belirten Ovsepyan, Rusya ile Çin arasında önümüzdeki aralık ayının başında “Yeni tahıl kara koridoru” anlaşmasının imzalanmasının öngörüldüğünü kaydettİ.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl Rusya’nın tahıl hasadını 137-138 milyon ton civarında beklendiğini açıklamıştı.

ABD: Türkiye ve BM Tahıl Girişimi konusunda yoğun çalışıyor

 

AB'nin Ukrayna tahıl ürünlerine uyguladığı yasak kalkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)