BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus savunma şirketlerine kayyum atanacak----

Rus savunma şirketlerine kayyum atanacak

Rus savunma şirketlerine kayyum atanacak
03 Mart 2023 - 17:45 www.finansgundem.com

Rusya Güvenlik Konseyi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında toplandı. Toplantıda, savunma alanındaki devlet siparişlerini yapmayan işletmelere kayyum atanması kararı alındı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Güvenlik Konseyi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında toplandı.

Çevrim içi toplantının başında konuşan Putin, “Bugün kolluk kuvvetlerinin kontrolü altındaki yerlerin teröre karşı korunmasına yönelik tedbirler hakkında çok önemli konumuz var.” ifadesini kullandı.

Rusya'da Bryansk Bölgesi’nde dün Ukraynalı olduğu belirtilen "sabotaj gruplarının" Rusya-Ukrayna sınırında bulunan bölgedeki köye sızdığı ve silahlı saldırı düzenlediği bildirilmişti. Bölge yönetimi, saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin yaralandığını açıklamıştı.​​​​​​​

KAYYUM ATANACAK

Putin'in imzaladığı karara göre, savunma alanındaki devlet siparişleri ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelerin hissedarları ile yönetiminin yetkileri askıya alınacak.

Bunun ardından Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığının önerisiyle söz konusu işletmelere kayyum atanacak.

Ayrıca, sıkıyönetim döneminde savunma alanındaki devlet siparişlerini uygulayan işletmelerin faaliyetlerini denetleyecek bir çalışma grubu oluşturulacak.

Putin, Güvenlik Konseyi’ni topladı

 

Rus milyarder uyardı: Para bitiyor!

 

Rusya'dan sermaye kontrolü kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)