BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus milyarder uyardı: Para bitiyor!----

Rus milyarder uyardı: Para bitiyor!

Rus milyarder uyardı: Para bitiyor!
03 Mart 2023 - 17:11 www.finansgundem.com

Hem ABD’den hem de Avrupa’dan yaptırımlara maruz kalan ünlü Rus milyarder Oleg Deripaska 2024 yılında Rusya’nın kasasının boşalabileceğini ve ‘dost’ ülkelerden yatırım gerektiğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Oleg Deripaska Rusya’nın kasasının gelecek yıl boşalabileceğini ve ekonomiye yönelik yaptırımları kırmak için Rusya ile dost ülkelerden yatırım alması gerektiğini söyledi.

Bloomberg’ün haberine göre Rus milyarder perşembe günü Sibirya’daki Krasnoyarsk Ekonomik Forumu’unda, “Halihazıra gelecek yıl için para kalmadı. Yabancı yatırımcılara ihtiyaç duyacağız” ifadelerine yer verdi.

Dünyanın Çin dışındaki en büyük alüminyum üreticisi olan United Co Rusal International’ın (PJSC) Kurucusu Deripaska fonların azalmakta olduğunu belirterek bu sebepten şu anda bile sarsılmaya başladıklarını dile getirdi.

Deripaska’nın yorumları Rusya’nın önde gelen iş dünyası liderlerinden yapılan en açık sözlü ifadeler niteliğinde. Geçen yılı rekor bir mali açıkla bitiren Rusya’da hükümet büyük şirketlerin kemer sıkmasını istiyor ve 2023 bütçesi de halihazırda sert kayıplara maruz kalmış durumda.

Yetkililer, petrol şirketlerini vergilendirme biçimlerinde önerilen değişikliklerle ek bütçe geliri elde etmeyi planlıyorlar. Rusya yönetimi bir seferlik bir vergi yoluyla diğer emtia üreticilerinden daha fazla para çekebilirler.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Rusya geçen yıl sermaye harcamalarında sürpriz bir patlama görmüştü. Özellikle büyük askeri harcamalar kamu maliyesini zorladıkça, ekonomik görünüm daha da kötüleşti. Ancak Uluslararası Para Fonu'na göre, Rusya tüm yaptırımlara ve enerji ihracatından elde edilen gelirleri sıkılaştıracak nitelikteki kısıtlamalara rağmen ekonomisini bu yıl bir miktar büyütebilir.

2018'den beri ABD tarafından yaptırımlara uğrayan Deripaska, Rusya'nın bir yıl önce Ukrayna'ya saldırmasının ardından da Avrupa’da da yaptırımların hedefi oldu. Ekonomi politikası konularındaki yorumlarıyla bilinen milyarder, işgalden sonraki haftalarda barış çağrısında bulunmuştu. Ancak Deripaska son aylarda savaş konusunda daha temkinli bir çizgi izledi.

Perşembe günü konuşan Deripaska, "devlet kapitalizminin inşasının bir seçenek olmadığını" söyledi ve yaptırımlardan kaynaklanan "ciddi" baskılar yaşandığı konusunda uyardı.

Deripaska, "Rusya piyasa ekonomisini geliştirmeye devam etmeli. Yabancı bir yatırımcı, Rus yatırımcısının nasıl para kazandığına, hangi koşulların var olduğunu inceleyecektir " dedi.

Deripaska, "ciddi kaynaklara" sahip ülkelerin Rusya için olası ortaklar olarak ortaya çıkabileceğini söyledi. İş insanına göre, hükümetin Rusya'nın daha fazla ekonomik özgürlük ve rekabetle güvenli bir iş ortamı sağlayarak bu tür yatırımcılar için cazip olduğundan emin olması gerekiyor.

Milyarder dünyanın en büyük ekonomilerinin birçoğu Rusya'ya karşı cephe aldığını hatırlattı. Ancak Deripaska Rusya’nın 4,5 milyar kişinin dahil olduğu pazarlara erişiminin koruduğunu ve 30 trilyon dolarlık küresel gayri safi yurtiçi hasılayı oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Özbekistan, Rusya'dan doğalgaz ithal edecek

 

ECB üyesi Wunsch'tan faiz öngürüsü

 

Çin MB Başkanı'ndan zorunlu karşılık oranında indirim sinyali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)