BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus saldırıları Herson'u elektriksiz bıraktı----

Rus saldırıları Herson'u elektriksiz bıraktı

Rus saldırıları Herson'u elektriksiz bıraktı
16 Aralık 2022 - 09:48 www.finansgundem.com

Ukrayna ordusunun geçen ay Ruslardan geri aldığı Herson'da iki gündür süren Rus saldırıları kenti elektriksiz bıraktı. Vatandaşlar temel ihtiyaçlarını gidermekte oldukça zorlanıyor. Ayrıca iki kişi de saldırıda yaşamını yitirdi.

Ukraynalı yetkililer "ağır bombardıman" altında olduklarını ve Herson’un liman kısmındaki altyapıyı hedef alan Rus saldırıları nedeniyle tüm kentin elektriksiz kaldığını belirtti. Ukrayna medyası bir tıbbi yardım merkezinin vurulduğu saldırıda, 32 yaşındaki bir sağlık çalışanı ve 70 yaşındaki bir kişinin öldüğünü aktardı. Bombardımanda kentin yönetim binası da hedef alındı, binada maddi zarar oluştu.

Rus ordusunun Herson'dan geri çekilmesi, Şubat ayında başlayan işgalde Rusya'nın en büyük geri adımlarından biriydi.

DURUMLAR DAHA DA KÖTÜLEŞEBİLİR

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları komiseri Volker Turk, Rus saldırılarının milyonlarca Ukraynalı'yı "aşırı zor" durumda bıraktığını ve enerji tesislerine yönelik saldırıların devam etmesi durumunda insani durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu. Öte yandan Rus işgali altındaki Donetsk'teki Rusya yanlısı yetkililer, Ukrayna güçlerinin kente merkezine 2014'ten bu yana "en büyük saldırıyı" yaptıklarını aktardı.

Rusya'nın atadığı yerel yetkili Alexei Kulemzin, bölgeye 40 kadar füze atıldığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Perşembe günü Avrupa Birliği liderlerine seslenerek, "Rusya'nın enerji terörünü" yenmek için yardım istedi. Zelenskiy yaklaşık 800 milyon euro değerinde 2 milyar metreküp doğalgaz ve elektrik talep etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev de Çarşamba günü 13 drone ile hedef alındı ama Zelenskiy saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

Zelenskiy Rusya'nın Donbas'ta şehri yok ettiğini açıkladı

 

Zelenskiy: Rusya’nın saldırılarında 184 Ukraynalı sporcu öldü

 

Ukrayna: Esir değişimiyle 64 askerimiz ve bir ABD vatandaşı serbest bırakıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)