BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus Merkez Bankası döviz kısıtlamasını kaldırdı----

Rus Merkez Bankası döviz kısıtlamasını kaldırdı

Rus Merkez Bankası döviz kısıtlamasını kaldırdı
18 Nisan 2022 - 12:00 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal girişimi sert yaptırımlara neden olan Rusya, aldığı bazı tedbirleri gevşetmeye başladı.

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki bankaların bireylere nakit döviz satış hizmetlerine getirdiği kısıtlamayı bugün itibariyle kaldırıyor.

Düzenleyicinin resmi internet sayfasında yayınlanan bildiride, 18 Nisan- 9 Eylül 2022 döneminde bankaların bireysel müşterilerine nakit döviz satma hakkına getirilen sınırın kaldırılacağı belirtilirken, ancak sadece 9 Nisan 2022’den itibaren bankaların kasalarına giren nakit dövizin satışının gerçekleşebileceği vurgulandı.

Bu ayın başlarında aracı kurumlardan döviz satın alma koşullarını kolaylaştırmaya karar vererek 11 Nisan’dan itibaren döviz alımlarında yüzde 12’lik komisyonu iptal ettiğini duyuran Merkez Bankası, 9 Mart’tan önce döviz hesabı veya döviz mevduatı açmış olan ve hesaplarından nakit almak için belirlenen limiti henüz geçmemiş olan vatandaşlara sadece dolar değil, nakit Euro alma izni de vermişti.

Merkez Bankası, vatandaşların kendi döviz hesaplarından nakit döviz çekim işlemlerinde limitin 10 bin dolar olarak kaldığını da vurgularken, bu meblağı aşan döviz çekimlerinde 10 bin dolara denk gelen tutarın üzerindeki rakamların ise ruble cinsinden verileceğini ifade etti.

8 Nisan Cuma günü düzenlenen Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantısında politika faizlerinin yüzde 20’den yüzde 17’ye indirildiği açıklanmıştı.

Bu kararın son günlerde rubleye karşı değer kaybını sürdüren dolar ve Euro’daki düşüşün engellenmesi ve istikrara kavuşması için alındığını aktaran Merkez Bankası, Rus ekonomisine yönelik dış koşulların zorlu olduğunu ve büyümenin önünde engel teşkil ettiğini belirtirken, öte yandan mali riskteki büyümenin durduğu da kaydedildi.

Yaptırımlar Rusya ekonomisini Sovyet dönemine mi götürüyor

 

Rusya Merkez Bankası uyardı: Enflasyon hızlanacak

 

MB zorunlu karşılık faizini sıfırladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)