BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus halkının üçte biri kredi borçlarını zor ödüyor----

Rus halkının üçte biri kredi borçlarını zor ödüyor

Rus halkının üçte biri kredi borçlarını zor ödüyor
16 Ağustos 2019 - 10:29 www.finansgundem.com

Rusların yarısından fazlasının (yüzde 51) ödenmemiş kredilere sahip olduğunu gösterdi. Aynı zamanda, ankete katılanların üçte biri (yüzde 33) geçtiğimiz yıl boyunca ödemelerde sorun yaşadığını, vatandaşların yüzde 66’sı ise sorun yaşamadığını söyledi.

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSİOM) araştırması Rusların yarısından fazlasının (yüzde 51) ödenmemiş kredilere sahip olduğunu gösterdi. Aynı zamanda, ankete katılanların üçte biri (yüzde 33) geçtiğimiz yıl boyunca ödemelerde sorun yaşadığını, vatandaşların yüzde 66’sı ise sorun yaşamadığını söyledi. Zorlukların çoğu, 18-24 yaşları (yüzde 41) ve 25-34 yaşları (yüzde 39) olan katılımcılar tarafından bildirildi.

Çoğu zaman (yüzde 31) Ruslar aylık ödemelerde aile gelirinin yüzde 10 ila yüzde 20’sini harcıyor. Bütçenin yarısından fazlası katılımcıların yüzde 12’si tarafından verilmektedir.

Ankete katılanların çoğu, herhangi bir zorluk yaşamadan kredi borcunu geri ödeyebileceklerinden emin (yüzde 60). Diğer yüzde 41’i kredinin geri ödenmesinin ciddi zorluklara neden olacağını bekliyor. Yüzde 4’lük kısım ise krediyi geri ödeyemeyeceğini düşünüyor. 2017 ile karşılaştırıldığında, zorlukla borcunu geri ödeme olasılığına inananların sayısının yüzde 12 oranında azalması ve ciddi zorluklar bildirenlerin sayısının yüzde 12 oranında artması dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)