BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Rus devi Türkiye pazarına girdi----

​Rus devi Türkiye pazarına girdi

​Rus devi Türkiye pazarına girdi
25 Kasım 2013 - 21:24 www.finansgundem.com

Rusya'nın BT enetegrasyon devi, Türk NGN'yi satın alarak Türkiye pazarına girdi


Rusya'nın en büyük BT entegrasyon şirketi CROC, başarılı bir şekilde büyüyen Türk entegrasyon şirketi NGN'yi satın alarak Türkiye pazarına girdi. CROC'dan yapılan açıklamada NGN'nin ne kadar hissesinin satın alındığı ve satın alma fiyatının ne olduğu hakkında bilgi verilmedi. dunya.com'un ulaştığı bilgiye göre ise CROC, NGN'nin yüzde 50'den fazla hissesini satın alarak yönetimde söz sahibi oldu.
CROC, son 11 yılda Rusya'da BT altyapısının oluşturulması konusunda lider pozisyondaydı. Şirket, kredi kartı, telefon aboneliği gibi konularda abonelerin bilgilerinin saklanması için veri merkezi kuruyor. CROC, BT çözümleri geliştirilmesi konusunda NGN'in teknik uzmanlığından yararlanacak ve bunu geliştirecek. Şirket ayrıca, Türkiye'de büyük ölçekli BT altyapı projelerinin hayata geçirilmesini amaçlıyor.

Milyar dolarlık şirket
Rusya Federasyonu'nun en büyük beş BT şirketi arasına giren CROC'un, yıllık cirosu 1 milyar doları aşıyor. Veri merkezlerinin oluşturulması, kendisine ait 6 bin metrekareyi aşan ve toplam gücü 11 MW olan Veri Merkezleri üzerinden bilgi işlem dış kaynak kullanımı, bulut hizmetlerinin satışı, telekomünikasyon altyapısının ve onun temelinde ses-video servislerinin oluşturulması, yazılım geliştirme ve iş uygulamalarının hayata geçirilmesi, altyapı yazılım çözümleri, bilgi güvenliği, endüstriyel otomasyon, bina ve veri merkezlerinin mühendislik altyapısı, hayata geçirilmiş olan tüm sistemlerin, bilgi işlem, telekomünikasyon ve mühendislik donanımlarının BT desteği, BT süreçlerinin dış kaynak olarak kullanıma açılması şirketin ana faaliyet alanları.

Yıllık büyümesi yüzde 80
Verilerin yedeklenmesi ve arşivlenmesi, bilgi ve ağ güvenliği, veri işleme merkezleri hizmetleri, bulut teknolojileri, ağ çözümleri, BT danışmanlığı ve dış kaynak kullanımının temin edilmesi alanlarında lider olan NGN (Next Generation Networks Bilgi ve İletişim Hizmetleri Ticaret A.Ş.) ise 2005 yılında kuruldu. Şirketin 2012 yılı geliri 10 milyon dolar iken, 2015 yılı sonu ciro tahmini 100 milyon dolar.
CROC Genel Müdürü Boris Bobrovnikov satın alma ile ilgili olarak, "NGN ile daha ilk tanışmamızda bana CROC'un ilk zamanlarını hatırlattı. Aynı şekilde uyumlu ve büyük hedefleri olan bir ekip, pazarda aktif hareket etmekte ve yüksek bir büyüme oranına sahip: son üç yıl boyunca NGN'nin gelirleri yıllık yüzde 80 artış göstermekteydi. Şirket gelişmek istemekte ve ilgi ile yeni teknolojileri takip etmekte ve uygulamaktadır. Bütün bunlar bize çok yakın, bu yüzden CROC şirketinin uzmanları için NGN'den meslektaşları ile etkileşime girmenin kolay ve rahat olması şaşırtıcı olmamıştır. Biz hemen ortak dili bulduk ve yakında Türk pazarında ilk ortak projeleri uygulamaya başlayacağız" dedi.
CROC ve NGN ilk olarak Türkiye'de bilgi işlem ve veri depolama sistemleri alanında önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)