BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankaları hedef alınmalı----

Rus bankaları hedef alınmalı

Rus bankaları hedef alınmalı
12 Mayıs 2014 - 13:02 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi sözcüsü Jon Boehner, Rus bankalarına ekonomik yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi

Temsilciler Meclisi sözcüsü John Boehner, Vladimir Putin hükümeti sebebiyle Rus bankalarına ekonomik müeyyide uygulanması ve Başkan Barack Obama'nın Avrupa ülkelerinden daha güçlü bir destek almak adına daha çok çabalaması gerektiğini söyledi.

Boehner Fox News Channel'a verdiği röportajda, "Korkarım Avrupalıların Rusya'ya karşı daha keskin bir tavır almaları konusunda yeterince çaba sarfetmedik. Ayrıca bölgede bulunan müttefiklerimiz çok korkuyor" dedi.  

ABD'li yetkililer Rus ekonomisinde enerji ve finans gibi sektörleri hedef almayı tartışırken, şu ana kadar yalnızca 45 kişi ve aralarında SMP Bank ve Bank Rossiya'nın da bulunduğu 19 kuruluş yaptırım listesine alındı. Avrupa Birliği yetkililerinden gelen açıklamaya göre birlik, Kırım'da mülk kamulaştıran Rus şirketleri cezalandırmaya hazırlanıyor ve önümüzdeki hafta başında bir yaptırım listesi onaylanabilir.

Boehner'e göre "Putin'in yaptıkları hem Avrupa'yı hem de dünyayı daha az güvenli hale getiriyor."

Boehner ayrıca, Meclis'in 9 Mayıs'ta oluşturduğu komitenin, 2012 yılında Libya Bingazi'de dört Amerikalının öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıları araştırmaya başladığını, yönetimin de komiteye konuya ilişkin daha önce yapılan araştırmalardan toplanan bilgileri sunacağını belirtti. Komitenin masrafları Temsilciler Meclisi bütçesinden karşılanacak.

Temsilciler Meclisi azınlık lideri Nancy Pelosi, Demokratların komiteyi boykot edebileceğini söylemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)