BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus askeri Ukrayna'ya girdi----

Rus askeri Ukrayna'ya girdi

Rus askeri Ukrayna'ya girdi
01 Mart 2014 - 00:25 www.finansgundem.com

Her biri 150 asker taşıyan 13 Rus uçağının Akmescit yakınlarındaki Gvardeyskoye Havaalanı'na indiği iddia edildi. Akmescit Havaalanı, TV işgal edildi

Kiev yönetimi dün akşam Rusya'nın Kırım'a "silahlı işgale" başladığını iddia etti.

Kiev'in Kırım özel temsilcisi Sergiy Kunitsyn , AFP'ye yaptığı açıklamada  her biri 150 asker taşıyan 13 Rus uçağının Akmescit yakınlarındaki Gvardeyskoye Havaalanına indiğini iddia etti.

Öte yandan Rusya’nın savaş gemileri ve askeri helikopterlerle Ukrayna’yı çembere aldığı öne sürüldü. Ukrayna sınır güvenliği kurumu tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait 10 askeri helikopterin Kırım üzerindeki Ukrayna hava sahasına girdiği ve 30 Rus savaş gemisinin Sivastopol’daki üste harekete hazır hale getirildiği belirtildi. BBC de Rus ordusuna ait en az 8 zırhlı aracın Akmescit'e ilerlediğini duyurdu.

KIRIM RADYO VE TELEVİZYONU İŞGAL EDİLDİ

Bölgede bulunan AA muhabiri ise Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Akmescit-Sivastopol yolunun yaklaşık 40. kilometresinde, Akmescit yönünde hareket eden 9 Rus tankı ve Rus askerlerini taşıyan 2 otobüs görüldüğünü duyurdu. AA muhabiri, tankların şu anda Akmescit yolu üzerinde beklediğini, yolun kontrolünün ise Rusya yanlısı kamuflajlı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sağlandığını bildirdi. 

Parlamento binası, başbakanlık ve Akmescit Havaalanı'nın ardından akşam saatlerinde bu kez Kırım Merkez Radyo ve Televizyon Kurumu (KMRTK) silahlı ve askeri kamuflajlı kişiler tarafından işgal edildi. 

KMRTK Müdür Yardımcısı İrina Sergeyevna, silahlı kişilerin binanın kontrolünü ele geçirdiğini ancak kendilerine bir zarar vermediğini belirtti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)