BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuhani'den tehdit: Bugün ABD yarın Avrupa----

Ruhani'den tehdit: Bugün ABD yarın Avrupa

Ruhani'den tehdit: Bugün ABD yarın Avrupa
15 Ocak 2020 - 14:29 www.finansgundem.com

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani devlet televizyonunda yaptığı açıklamada tıpkı ABD ordularının güvende olmadığı gibi yarın Avrupa Birliği devletlerinin de güvende olmayacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, 2015 İran nükleer anlaşmasına Avrupa devletlerinin de uymaması riskiyle karşı karşıya. Avrupa Devletleri'nin, Ukrayna uçağının düşmesi sonrasında ayrı ayrı verdiği tepkileri ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın da "Trump Anlaşması'nı" bekleme argümanı İran'a karşı ABD - AB ittifakını tekrar gözle görülü hale getirmeye başladı.

Avrupa Birliği'nin  Hasan Ruhani, devlet televizyonundan yaptığı sert açıklama Avrupa ve Amerika Birleşik Devleti’ni hedef aldı. Hasan Ruhani, Orta Doğu'daki varlığı ve 2015 İran nükleer anlaşmasını desteklemedeki başarısızlığı nedeniyle ABD ve Avrupa'ya ateş püskürdü.

Reuters'in çevirisine göre Ruhani, ABD askerlerinin bugün bölgede "güvensiz" olduğunu ve AB askerlerinin de  "yarın tehlikede olabileceğini" belirterek, bölgedeki Avrupa güçlerine yönelik ilk kez tehditte bulundu. ABD'yi de bölgeyi güvensiz hale getirmekle suçlayarak, "daha önceki suçları için Tahran'dan özür dilemesi gerektiğini" söyledi.

Kabine toplantısında da benzeri ifadeler kullanarak "Avrupa doğru yolu seçmeli ve nükleer anlaşmaya geri dönmelidir" diyen Ruhani İngiltere Başbakanı'nın sözleri içinse şunları söyledi:

"Bay Johnson, nükleer anlaşma yerine bir Trump planı uygulamamız gerektiğini söylerken ne düşündüğünü bilmiyorum. Uluslararası sözleşmeleri ihlal etmekten başka ne yaptı?"

Avrupa Birliği güçleri Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinde konuşlanmış durumda. Fransa ve İngiltere’nin Suriye’de çok az sayıda olsa da askeri var. Birçok Avrupa Birliği ülkelerinin Doğal Kararlılık Operasyonu’nda personeli var ve DAEŞ karşıtı koalisyon da Irak’ta bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)