BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuhani protestolara daha fazla dayanamadı! Ve imzaladı----

Ruhani protestolara daha fazla dayanamadı! Ve imzaladı

Ruhani protestolara daha fazla dayanamadı! Ve imzaladı
17 Kasım 2019 - 21:40 www.finansgundem.com

İran benzin zammı protestolarıyla çalkalanırken, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani çareyi zam nedeniyle mağdur olan vatandaşlara tazminat ödemesini öngören bir kararname imzalamakta aradı.

El Arabiya kanalının haberine göre, cumadan beri İran çapında protestolara yol açan akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle mağdur olan vatandaşlara tazminat ödemesi öngören bir kararname bugün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından imzalandı.

“Akaryakıt fiyatlarının artmasından zarar gören kişilere maddi yardım yapılması konusunda kararname imzaladım” açıklamasında bulunan Ruhani, ‘devlet mali desteği kapsamındaki ödemelere yarından itibaren başlanacağını’ duyurdu.

Kararname imzalamadan önce İran Cumhurbaşkanı zammı savunmuştu.

'Halkın çıkarları için, vatandaşlara yardım amacıyla zam'

4 yıldır benzine zam yapmadıklarını hatırlatan Ruhani, artışın halkın menfaatleri doğrultusunda ve dar gelirli vatandaşlara yardım amacıyla yapıldığını savunmuştu.

Ekonomik krize rağmen hükümetin artıştan kazanç elde etmeyi amaçlamadığını dile getiren Ruhani, tüm gelirin 60 milyon kişiye dağıtılacağından söz etmişti.

Geliri petrolden kaynaklanan ülkede benzin sübvansiyonu

İran Ulusal Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketinin daha önce yaptığı açıklamaya göre, devlet tarafından sübvanse edilen benzinin litresi, aylık 60 litreye kadar bin tümenden (50 kuruş) bin 500 tümene (75 kuruş) yükseltilmişti.  Araç başına bir ay içinde 60 litreden fazla benzin alınması halinde benzinin litre fiyatı 3 bin tümene (1.5 TL) çıkartılmıştı.

Donald Trump'ın Başkan seçilmesinin ardından yeniden ABD yaptırımlarının kıskacına giren ve dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerden biri olmasına rağmen petrol satması engellenen İran, araç başına ayda 60 litre benzine devlet sübvansiyonu sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömür23 Kasım 2019 02:05

    ABD nin oyunu yaptırım gücü kullanıyor herşeye zam geliyor Halk ayaklanıyor ve ABD ordan sesleniyor biz halkın arkasındayız ben derimki bunları yapmadan önce bi Irak'a bakın derim ırak halkı ABD ye kölelik yapıyor şimdi ırak halkı Saddami kırmızı mumla arıyorlar sizde bu duruma düşmeyin derim sonra kırılan bardak bir daha yerine gelmiyor

  • Neon 22 Kasım 2019 15:45

    Hak böyle aranır benden vergi al üstüne birde zam yap ohh

  • mso18 Kasım 2019 08:58

    75 kuruş için ayaklanıyorlar, bizim gibi 7 tl ödeseler ne olacak kim bilir?