BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuble döviz satışı talebi ile yükseldi ----

Ruble döviz satışı talebi ile yükseldi

Ruble döviz satışı talebi ile yükseldi
23 Aralık 2014 - 20:40 www.finansgundem.com

Ruble, Rusya’nın ihracatçılara döviz satışı çağrısı yapmasının ardından, yükselişi üçüncü güne taşıdı

Ruble, Rusya hükümetinin bazı şirketleri ihracattan elde edilen dövizi satmaya çağırmasının ardından, yükselişini 3. güne taşımaya yaklaştı.

Ruble dolar karşısında önceki saatlerde kazancını yüzde 0.7’ye çekmesinin sonrasında, yüzde 5.5 yükselerek Moskova saati ile 18:54’te 55.40 oldu. Rusya hükümeti OAO Gazprom’un da aralarında bulunduğu 5 kamu şirketine, döviz rezervlerini 1 Mart itibariyle 1 Ekim 2014 seviyelerine indirme talimatında bulundu.

Ruble 16 Aralık’ta yüzde 20  gerileyerek dolar karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 80.1’ görmesinin ardından, geçen hafta merkez bankasının faizleri 1998 sonrası en yüksek oranda artırmasının da etkisiyle toparlandı. Ancak kur halen yıl genelinde yüzde 41 aşağıda seyrediyor. Dolar cinsinden işlem yapılan RTS Endeksi yüzde 2 gerilerken, Micex Endeksi yüzde 2.7 düşüş yaşadı. Ağustos 2023 vadeli tahvil faizi 32 baz puanlık artışla yüzde 13.44 oldu.

Moskova’daki UralSib Financial baş stratejisti Slava Smolyaninov “Kremlin’in ihracatçılara ruble alımı yapma çağrısı büyük oranda kabul görmüşe benziyor” dedi.

Öte yandan Rusya Merkez Bankası, bu ay başlayan ruble krizinin en büyük desteğini sağlayarak National Bank Trust için 30 milyar rublelik (531 milyon dolar) kurtarma paketi sundu. 

Rusya MB'den yapılan açıklamada, Mevduat Güvenlik Teşkilatı'nın ülkenin en büyük 15 bankasından biri olan National Bank Trust'ın kontrolünü alacağı ve MB'nin şirketi destekleyecek bir yatırımcı seçeceğini bildirdi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)