BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuanda'ya gönderilecek sığınmacıların uçuşu iptal olabilir----

Ruanda'ya gönderilecek sığınmacıların uçuşu iptal olabilir

Ruanda'ya gönderilecek sığınmacıların uçuşu iptal olabilir
14 Haziran 2022 - 10:57 www.finansgundem.com

İngiltere'nin göçmenleri Ruanda'ya gönderme planı ve Yargıtay'ın aldığı destekleyici karara karşın çarşamba günü yapılması planlanan ilk uçuşta çok az kişinin uçakta bulunabileceği açıklandı. Sığınmacıları taşıyacak uçak seferi iptal olabilir.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, uçağa 10'dan az sığınmacının binebileceğini ve salı günü görülecek bireysel yasal itirazların ardından uçuşun yine de iptal edilme riski olduğunu kabul etti. Bir hükümet yetkilisi, "Uçuşun iptal edilebileceğini düşünüyorum. Bu genel bir itirazdan ziyade münferit davalardan kaynaklanıyor" dedi ve iptal olasılığını teyit etti. 

İnsani yardım kuruluşu Care4Calais, pazartesi günü, sayının sekizin altında olduğunu iddia etti.

Geçici tedbir için yapılan diğer üç başvuru salı sabahı temyiz mahkemesinde görüşülecek.

Protestocular Priti Patel'i hedef aldı

Plana son verilmesi ve yarın yapılması beklenen ilk uçuşun durdurulmasını isteyen yüzlerce kişi,  İçişleri Bakanlığı önünde protesto yaptı. "Uçuşlara hayır", "Kalmalarına müsaade edin", "Kimse yasa dışı değil" yazılı dövizler taşıyan protestocular, sık sık İçişleri Bakanı Priti Patel aleyhine slogan attı.

Yapılan konuşmalarda göçmen ve sığınmacıların Ruanda'ya gönderilmesinin insan haklarına aykırı olduğu ve uluslararası yasalarla çeliştiği ifade edildi.

'Bu çok korkunç'

Göstericilerden Dania Stavrou, yaşananları insanlık dışı olarak değerlendirerek, "Şu anda gözaltı merkezlerinde yarın sabah akıbetlerinin ne olacağını bilmeyen insanlar var. Bu çok korkunç. Savaşın yıktığı ülkelerden, zulümden, şiddetten kaçarak ailelerinin olduğu, arkadaşlarının olduğu güvenli bir yere geldiler, ancak kalmalarına izin verilmiyor. Dürüst olmak gerekirse bunu ifade edecek kelime bulamıyorum, çok üzücü" ifadelerini kullandı.

Lachele Carl: "Küçük Britanya ırkçılığı", "beyazların üstünlüğü"

Elinde, "Küçük Britanya" yazılı bir pankart taşıyan oyuncu Lachele Carl ise, "Bu yazının gerçekten her şeyi anlattığını düşünüyorum" dedi.

Yaşananların "Küçük Britanya ırkçılığı" olduğunu savunan Carl, bir yandan savaştan kaçan Ukraynalılara kapılar açılırken, diğer yandan halihazırda İngiltere'de bulunan insanların gönderildiğini belirterek, bunun ırkçılık ve "beyazların üstünlüğü" ideolojisinden kaynaklandığını belirtti.

Ne olmuştu?

İngiltere'de yasa dışı olarak bulunan göçmen ve sığınmacıları Ruanda'ya göndermek için 14 Nisan'da iki ülke arasında Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklığı anlaşması imzalanmıştı. Londra'nın Kigali'ye sığınmacıların gönderilmesine karşılık yaklaşık 148 milyon dolar ödeyeceği anlaşmaya insan hakları kuruluşları tepki göstermişti.

İlk aşamada 100'den fazla kişinin Ruanda'ya gönderileceği açıklanmış fakat bu sayı açılan davaların ardından 10'un altına düşmüştü. Care4Calais ise Salı günü için planlanan en az üç Yüksek Mahkeme temyiz başvurusu olmasından dolayı bu sayının sekizin de altında olduğunu bildirdi.

Çevre Bakanı: Er ya da geç uygulamaya sokacağız

Sky News kanalına konuşan Çevre Bakanı George Eustice, Ruanda ile sığınmacıların gönderilmesi konusunda anlaşma yapıldığını ve bunun "er ya da geç" uygulamaya sokulacağını söyledi.

Başbakan Boris Johnson ise Ruanda planını savunarak "İnsan kaçakçılığı çetelerinin iş modelini kırmayı amaçlıyoruz. Suç çetelerinin faaliyetlerini sürdürmesini desteklememiz gerektiğini düşünmüyorum" diye konuştu.(Euronews)

İngiltere'den Ruanda'ya 'göçmen' götürecek uçağa onay çıktı

Sığınmacılardan 'Ruanda' protestosu: Açlık grevi yapıyorlar

Ruanda'da, göçmenler için tesisler açıldı

İngiltere'nin "Ruanda" planında aylar süren gecikme olabilir

BM'den İngiltere'nin Ruanda planına tepki

Johnson'ın düzensiz göçmenler için Ruanda planına protesto

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)