BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson'ın düzensiz göçmenler için Ruanda planına protesto----

Johnson'ın düzensiz göçmenler için Ruanda planına protesto

Johnson'ın düzensiz göçmenler için Ruanda planına protesto
15 Nisan 2022 - 01:07 www.finansgundem.com

İngiliz hükümetinin düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme planı ülkede her kesimden tepki gördü, Londra'da kalabalık bir grup tarafından protesto edildi

Düzensiz göçmenlerin İngiltere'ye gelişini önleme maksadıyla Boris Johnson hükümetinin önerdiği göçmenleri Ruanda'ya gönderme planı STK ve muhalefetten tepki görürken büyük bir kalabalık tarafından protesto edildi. 

İçişleri Bakanlığı binası önünde toplanan göstericiler, göçmen ve mülteciler lehine slogan attı.

Bakanlığı planı durdurmaya çağıran göstericiler, "tehlikeden kaçmak suçsa yasada sorun vardır", "hepimiz biriz" ve "sınırları kaldırın" yazılı dövizler taşıdı.

Bir gösterici, "Hükümetin önerdiği şey, tam bir rezalet, insanlık dışı, acımasız ve insan kaçakçılarına bir hediye. Çünkü onlar, bunu sadece bir iş fırsatı olarak görecek. İngiltere'deki çoğu Yahudi, mültecilerin çocukları. Ben de bir mültecinin torunuyum. Bu ülke bizi içtenlikle karşıladı. Biz de gelecek nesilleri baskıdan kaçarken içtenlikle karşılamayız." ifadesini kullandı.

"Devlet kendi politikalarıyla çocukları öldürüyor"

Gösterici, planın düzensiz göçmen ve sığınmacıların İngiltere'ye gelmesini önleyemeyeceğini ifade ederek, "Çünkü bunlar, zaten hayatlarını riske atan insanlar. İnsanlar korkunç koşullardan kaçıyor, hiçbir şey onları durduramaz. Yapmamız gereken; insanların intihar botlarıyla değil denizaşırı iltica başvurusunda bulunabilecekleri ve buraya güvenli şekilde gelebilecekleri mantıklı sisteme sahip olmak. Devlet, kendi politikalarıyla çocukları öldürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir eylemci de planın, "kesinlikle iğrenç" olduğunu belirterek, "Maliyeti çok. Burada insanlara yardım etmekten daha da pahalı. Tamamen ideolojik." dedi.

Planın Başbakan Boris Johnson'ın Kovid-19 kısıtlamalarını ihlal etmekten ceza aldığı için "başının belaya girdiği gerçeğini örtbas etmek için ortaya atıldığını" savunan eylemci, şunları söyledi:

"Bu yüzden bugün duyuruyorlar. Bunu hayata geçirirlerse acı çekecek mülteciler olacak. Boğularak ölmek onları vazgeçirmiyorsa bu (plan) onları neden vazgeçirsin? Kesinlikle saçma. İnsanların Manş Denizi'nden küçük teknelerle geçmelerinin nedeni, buraya gelmenin yasal yollarının kapatılmış olması. Yasal yolları yeniden açılırsa insanlar yasal olarak gelip burada işlemlerini yapmaktan mutlu olacaklardır."

Polisin güvenlik önlemi aldığı gösteri, daha sonra sona erdi.

Plana tepki

Johnson, bugünden itibaren İngiltere'ye yasa dışı yollarla girenler ve 1 Ocak'tan bu yana yasa dışı giriş yapan herkesin Ruanda'ya gönderileceği ve oraya yerleştirileceğini açıklamıştı.

Plana, muhalefetin yanı sıra sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Londra merkezli Uluslararası Af Örgütünün İngiltere Mülteci ve Göçmen Hakları Direktörü Steve Valdez-Symonds, yaptığı açıklamada, sığınma işlemleri için insanları başka bir ülkeye göndermenin "sorumsuzluğun doruğu" olduğunu, hükümetin ise şu anda iltica konularında "insanlıktan ve gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu" gösterdiğini belirtti.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Keir Starmer da Johnson'ın yeni göçmen planıyla, Kovid-19 kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle aldığı para cezasının ardından dikkatleri üzerinden başka yöne dağıtmaya çalıştığını öne sürerek, söz konusu planı "işe yaramaz" ve "insafsız" olarak nitelendirmişti.

İngiltere'den düzensiz göçmenler için Ruanda planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)