BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten TRT 1 ve TRT Avaz’a “Namaz kılmayan hayvandır” cezası----

RTÜK'ten TRT 1 ve TRT Avaz’a “Namaz kılmayan hayvandır” cezası

RTÜK'ten TRT 1 ve TRT Avaz’a “Namaz kılmayan hayvandır” cezası
16 Haziran 2016 - 19:16 www.finansgundem.com

RTÜK, TRT 1 ve TRT Avaz’da yayınlanan “Ramazan Sevinci” programına konuk olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın, “Namaz kılmayan hayvandır” sözü nedeniyle iki kanala da yaptırım uygulama kararı aldı.

CHP Milletvekili Candan Yüceer ve RTÜK’ün CHP’li üyesi İsmet Demirdöğen’in başvurusu ile gündem dışı görüşülen programda sarf edilen “namaz kılmayan hayvandır” sözünün “Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

Üst Kurul, yaptırım uygulama kararını Başbakanlığa bildirecek. RTÜK yetkilileri, yasa gereği TRT’ye para ya da farklı bir ceza verme yetkileri bulunmadığını anımsatarak, Başbakanlığın isterse bu kararı gerekçe yaparak programın yapımcısı sunucusu, koordinatörü, yöneticisi ya da TRT Genel Müdürü hakkında idari işlem başlatabileceğini bildirdiler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)