BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRosselhoznadzor'dan ihalat yasağı----

Rosselhoznadzor'dan ihalat yasağı

Rosselhoznadzor'dan ihalat yasağı
02 Mart 2023 - 02:38 www.finansgundem.com

Rosselhoznadzor, Almanya’dan Rusya'ya yem pancarı tohumu ithalatını yasaklama kararı aldı.

Rus tarım ürünleri denetçisi Rosselhoznadzor, Alman Feldsaaten Freudenberger GmbH & Co.KG şirketinden Rusya'ya yem pancarı tohumları ithalatını 3 Mart’tan itibaren yasakladığını duyurdu.

Rosselhoznadzor’dan yapılan açıklamada, “Bitki sağlığını korumak ve bir karantina nesnesinin Rusya topraklarında yayılmasını önlemek için Rosselhoznadzor, adı geçen Alman şirketinden yem pancarı tohumu malzemesi ithalatının yasaklanmasını gerekli görüyor” denildi.

Açıklamada ayrıca, Alman tarım ürünleri denetçisi tarafından yürütülen söz konusu tohumların bitki sağlığı kontrolü sırasında, şeker pancarı nekrotik sarı damar virüsünün tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Rosselhoznadzor’a göre, şeker pancarı nekrotik sarı damar virüsü, kök bitki kütlesinde yüzde 50-70, şeker içeriğinde ise yüzde 2-4'ten fazla azalmaya yol açıyor. Sputnik'te yer alan habere göre, toprakta uzun yıllar boyunca birikmesi ve canlılığını koruması nedeniyle bulunduğu topraklarda şeker pancarı yetiştirmekten kaçınmak gerekiyor.

Çin'e karşı harekete geçilmeli

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Gabon'da

 

ABD istihbaratından "Havana Sendromu" değerlendirmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)