BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRospotrebnadzor: EpiVakKorona aşısı etkili ve güvenli----

Rospotrebnadzor: EpiVakKorona aşısı etkili ve güvenli

Rospotrebnadzor: EpiVakKorona aşısı etkili ve güvenli
25 Mart 2021 - 12:16 www.finansgundem.com

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Rusya’nın tescillenen ikinci aşısı olan EpiVakKorona aşısının korona virüse karşı etkili ve güvenli olduğu açıklamasını yaptı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor),  ‘İnfeksiya i İmmunitet’ dergisinde yayınlanan 18-60 yaş arası gönüllüler üzerindeki birinci ve ikinci faz klinik test sonuçlarına istinaden, Vektor Bilim Merkezi’nin geliştirdiği EpiVakKorona aşısının korona virüse karşı etkili ve güvenli olduğunu bildirdi.

Açıklamaya göre, araştırmanın ilk aşamasında 18-30 yaş arası 14 gönüllü üzerinde aşının güvenliği, beklenen yan etkileri ve bağışıklık üzerinde gösterdiği etkiye yönelik açık bir inceleme; ikinci aşamasında ise 18-60 yaş arası 86 gönüllünün katılımıyla basit, karşılaştırmalı, plasebo kontrollü bir çalışma gerçekleştirildi.

İncelemeler iki dozlu aşılamanın gönüllülerin tamamında aşıyı oluşturan antijenlere özel antikorların gelişiminin sağlandığını ortaya koydu.

Rusya’da şu anda Sputnik V, EpiVakKorona ve KoviVak olmak üzere tescil edilmiş üç aşı bulunuyor. Ülkede kitlesel aşılama ocaktan beri devam ediyor. Rusya Sağlık Bakanlığı’na göre, 15 Haziran’a kadar yaklaşık 30 milyon kişi aşılanacak.

Nijerya iki korona virüs aşısı geliştirdi

 

İtalya'dan, 'kokteyl aşı' denemesi

 

AB ve İngiltere arasında aşı gerginliği artıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)