BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'dan, 'kokteyl aşı' denemesi----

İtalya'dan, 'kokteyl aşı' denemesi

İtalya'dan, 'kokteyl aşı' denemesi
23 Mart 2021 - 20:23 www.finansgundem.com

Lazaro Spallanzani Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Ensitütüsü (INMI), İtalya’da geliştirilmekte olan ReiThera koronavirüs aşısını alan gönüllüleri Rus Sputnik V aşısı ile yeniden aşılamayı planlıyor.

İtalya’daki Lazaro Spallanzani Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Ensitütüsü’nün (INMI) Tıbbi Direktörü Francesco Vaia, ülkede geliştirilmekte olan ReiThera Kovid-19 aşısını alan gönüllüleri Rus Sputnik V aşısı ile yeniden aşılamayı planladıklarını belirtti.

"KARMA ETKİ AŞISI YARATABİLİRİZ"

Vaia, “Gelecekteki ReiThera aşısını, adenovirüs veya RNA bazlı diğer ilaçlarla alacak gönüllüleri yeniden aşılayacağız. Başarılı olursak, Kovid-19'la mücadelede çok güçlü olabilecek bir ‘karma etki’ aşısı yaratabiliriz” dedi.

Vaia, araştırmaya katılacak yaklaşık 90 gönüllünün, Pfizer ve Moderna'dan RNA bazlı aşılar veya Sputnik ve AstraZeneca gibi adenovirüs bazlı ilaçlar alacağını kaydederek, “Farklı seçenekleri (ReiThera ile) birleştirmenin mümkün olup olmadığını anlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

YAZ AYLARINDA HAZIR OLACAK

İtalyan ReiThera şirketi tarafından Almanya ve Belçika işbirliği ile geliştirilen aşının klinik denemelerinin ikinci aşaması, 900 gönüllünün katılımıyla geçtiğimiz hafta başlamıştı. Goril adenovirüse dayanan ilacın yaz aylarında hazır olması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)