BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRomanya'dan vergi hamlesi----

Romanya'dan vergi hamlesi

Romanya'dan vergi hamlesi
30 Aralık 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Romanya, petrol ve gaz şirketlerinin kârlarına dayanışma vergisi getirdi. Toplanan gelirin en az %70'inin enerji verimliliği projelerine veya yeşil enerji üretim kapasitelerine yönelik stratejik yatırımları finanse etmek için kullanılacağı açıklandı.

Romanya hükümeti, 2023 yılında bütçe gelirlerini 3,9 milyar lei (839 milyon dolar/ 788 milyon euro) artırmayı hedefi ile, petrol ve doğalgaz üreticileri ile petrol rafinerilerinin kârları üzerinde bir dayanışma vergisi uygulayan bir acil durum kararnamesini onayladı.

Hükümet basın açıklamasında, 2018-2021 döneminde kaydedilen ortalama kârın %20'sinden fazlasını aşan vergiye tabi kârın %60'ının dayanışma katkısını zorunlu kılan kararın ekim ayında kabul edilen AB mevzuatıyla uyumlu olduğunu bildirdi.

Hükümet, toplanan gelirin en az %70'inin enerji verimliliği projelerine ve/veya yeşil enerji üretim kapasitelerine yönelik stratejik yatırımları finanse etmek için kullanılacağını da kaydetti. Dayanışma katkısından elde edilen gelirler, fiyat artışlarının etkisini azaltmak amacıyla özellikle hassas haneler olmak üzere son tüketicilere yönelik destek programlarını finanse etmek için de kullanılacak. Vergi ödeme son tarihleri 25 Haziran 2023 ve 25 Haziran 2024 olarak belirlendi.

Romanya halkı hayat pahalılığını protesto etti

 

Romanya'da ücretsiz iyot tabletleri dağıtılacak

 

Macaristan ve Romanya, Rusya’dan enerji ithalatı yasağına karşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)