BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRogers para kazanmanın yolunu söyledi----

Rogers para kazanmanın yolunu söyledi

Rogers para kazanmanın yolunu söyledi
26 Şubat 2014 - 09:04 www.finansgundem.com

Jim Rogers, para kazanmak isteyenlere tarımla uğraşmaları tavsiyesinde bulundu

BBC de Simon Jack’in programında konuşan Rogers, dünyada gıda stoklarının çok azaldığını, tarımla uğraşan çiftçi sayısının da düştüğünü söyledi. Rogers ayrıca ABD’de çiftçilerin ortalama yaşının 58 olduğunu kaydederek, tarımda para kazanma fırsatları olduğunu belirtti.

Rogers, “Tarım son 30 senedir çok kötü bir iş olarak görüldü. Şimdi daha iyiye doğru gidiyor. Gelecekte çok para kazanmak istiyorsanız traktör sürmeyi öğrenin” dedi.

Rogers’in traktör sürmeyi öğrenme önerisi bir şaka olarak algılansa da, emtia konusunda uzman olan yatırımcının mesajı gıda ürünlerinde para olduğu yolunda.

Bu Rogers’ın tarım konusunda verdiği ilk öneri de değil. Bir kaç ay önce Barron’s dergisine yatırımcılara “borsalarda işlem gören çiftlikler, tarım makinaları, gübre ve tohum şirketlerinin hisselerini almalarını” tavsiye etmişti.

Rogers’in tarım konusundaki tavsiyeleri, gıda arzındaki kötüye gidişle daha önem kazanıyor. Küresel olarak hava koşullarındaki sert değişimler, üretim kısıtlamaları ve diğer bazı faktörler, et ve diğer gıda ürünleri fiyatlarını yukarı çekiyor.

ABD’de önemli tarım bölgesi Kaliforniya’da kuraklık ve Ukrayna’daki kriz de tahıl fiyatları üzerinde baskı yaratıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)