BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRobot cerrahın hatası hastayı öldürdü----

Robot cerrahın hatası hastayı öldürdü

Robot cerrahın hatası hastayı öldürdü
10 Şubat 2024 - 17:05 www.finansgundem.com

Son dönemde tıp dünyasında yaygın olarak kullanılan robotlar bir faciaya sebep oldu.


2022 yılında ameliyat olduğu sırada kullanılan robotun hatası yüzünden yaşamını yitiren kadının yakınlarının açtığı dava son yıllarda doktorlar tarafından kullanılan bu teknolojinin risklerini gözler önüne serdi...

2022 yılında kolon kanseri tedavisi olmak için ameliyata giren ve doktorların kullandığı "da Vinci ameliyat robotunun" da kullanıldığı ameliyatta 78 yaşındaki Sandra Sultzer sağlığına kavuşamadı. Hatta aksine robotun hatası yüzünden kadının ince bağırsağı yanık olurken bir de delik oluştu.

Ameliyattan sonra sağlığını koruyamayan ve daha da kötüye giden kadının çok ciddi karın ağrısı ve yüksek ateş belirtileri gösterdikten sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.

Doktorlar hatayı fark edemedi

Kanser haricinde bir sağlık sorunu olmayan Sultzer'in yakınları ise hastane yönetimine dava açma yoluna gitti. Bir kamera aracılığıyla dört kollu makineyi çalıştıran bir cerrahın olduğunu belirten Sultzer'in eşi, "Bu ameliyat eşimin ölmesine sebep oldu" dedi.

Dava dilekçesinde robotun düzgün bir şekilde kullanılmadığı ve hastaların sağlığının yok sayıldığı da belirtilirken robotun etrafındaki kılıfın da tam olmadığı ve elektrik kaçağının da meydana geldiği öne sürüldü. Dava dilekçesinde ayrıca doktorların robotun yarattığı yanığı fark etmedikleri de belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken davanın devamına karar verildi. (Sözcü)

Yapay zeka robotu kontrolden çıktı!

 

Tesla fabrikasında korkunç olay: Robot mühendise saldırdı!

 

Bir gün ölüler robot olarak hayata dönecek mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)