BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBir gün ölüler robot olarak hayata dönecek mi?----

Bir gün ölüler robot olarak hayata dönecek mi?

Bir gün ölüler robot olarak hayata dönecek mi?
25 Ekim 2023 - 09:16 www.finansgundem.com

ABD'li mucit ve fütürist Ray Kurzweil'in geliştirdiği yapay zeka sistemi, insanları şaşırtmaya ve ürkütmeye devam ediyor. Bu ileri teknoloji sistemi, ölen yakınları ile yapay zeka aracılığıyla bir tür "sohbet" etme fırsatı sunuyor.


ABD'li mucit Ray Kurzweil, geliştirdiği sistem sayesinde ölen akrabaları ile yapay zeka aracılığıyla sohbet ediyor. Kurzweil, 22 yaşındayken ölen babasını yapay zekayı kullanarak 'geri getirmeye' çalışıyor.

Haberlere göre, Kurzweil'in yapay zekayla alakalı girişimleri yaklaşık 10 yıl önce başladı. Kurzweil, bir 'replikasını' yaratmak için babasının mektuplarını, denemelerini ve müzik bestelerini yapay zekaya işlemeye başladı. Böylece bir kişilik üreten ve babası hakkında daha birçok detayı işleyen Kurzweil, verdiği bilgiler ardından bir sohbet robotu oluşturdu. Bu robotu babası gibi davranması için tasarlayan Kurzweil, geliştirmelerden sonra robotun, aynı babası gibi cevaplar verdiğini başardığını söyledi.

Kurzweil, "Aslında onunla bir konuşma gerçekleştirdim. Yani, en azından onunla konuşuyormuşum gibi hissettirdi" açıklamasında bulundu.

Ancak mucitin planları bununla sınırlı değil. Kuzweil, bir gün nanoteknolojiyi ve babasının gömülü kemiklerinden alınan DNA'yı kullanarak babasını 'robot şeklinde de olsa' hayata döndürmeyi umuyor.

Mucit, yakın gelecekte bu tarz bir 'baba robotun' piyasaya sürülebileceği ve herkesin ölmüş akrabalarıyla konuşabileceğini söylüyor.

Yapay zeka kanser hastaları için hazırladı: Kaç yıl ömrün kaldı?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yapay zekâ mesajı

 

Sesten diyabet teşhisi koyabilen yapay zeka sistemi geliştirildi

 

Nvidia ile Foxconn şirketleri 'yapay zeka fabrikaları' kuracak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)