BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRızanur Meral'in o sözleri dosyada!----

Rızanur Meral'in o sözleri dosyada!

Rızanur Meral'in o sözleri dosyada!
18 Ağustos 2016 - 10:00 www.finansgundem.com

FETÖ'nün ekonomik yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında bugün çok sayıda adrese operasyon düzenlendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı listesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile çok sayıda ünlü işadamının olduğu iddia ediliyor. Rızanur Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Yakında kimlerin inlerde yaşadığını herkes görecek" sözleriyle gündeme gelmişti.

Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen TUSKON'un 2014 yılındaki 5'inci Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in konuşması gündeme oturmuştu.

Rızanur Meral, o konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete gönderme yaparak "Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz" diye konuşmuştu. Çok sayıda işadamının da tehdit konuşmasını dakikalarca ayakta alkışladığı görülmüştü.

TUSKON ve üye şirketlere operasyon! Ünlü patronlara gözaltı

DOSYAYA GİRDİ İDDİASI

Gözaltı listesinde bu konuşmayı ayakta alkışlarken görülen ve FETÖ'ye destekle suçlanan çok sayıda işadamının olduğu iddia ediliyor.

Bu görüntülerin de soruşturma dosyasında yer aldığı iddialar arasında.

"KİMLERİN İN ARAYACAĞINI GÖRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Meral, o konuşmasında "Oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur , virüs , kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek" demişti.

Rızanur Meral'in daha önce yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

BU SABAH BÜYÜK OPERASYON DÜZENLENDİ

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/ PDY soruşturması bu sabah iş dünyasına da sıçradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve buralarda aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak".

Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)