BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaResesyon olasılığı yüzde 60----

Resesyon olasılığı yüzde 60

Resesyon olasılığı yüzde 60
12 Haziran 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Pimco, önümüzdeki 3-5 yıl içinde resesyon olasılığının en az yüzde 60 olduğunu iddia etti

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. (Pimco) yatırımcılara riskleri azaltmasını önerdi. Fonun raporunda "Çünkü önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasında bir küresel resesyona girme olasılığı yüzde 60'tan fazla" denildi. 
Kaliforniya merkezli Pimco'ya bağlı Newport Beach'in portföy yöneticisi Saumil Parikh, yazdığı bir raporda, "Küresel büyüme yavaşlayacak, enflasyonu kontrol altında tutacak ve ekonomik volatilite yükselecek" diyerek yatırımcılara riskleri artırmamasını tavsiye etti.
Varlık dağılımı gibi konularda uzmanlık yapan Parikh, "Küresel ekonomi yaklaşık her 6 yılda bir resesyonla karşı karşıya kalıyor ve bu küresel resesyonların yoğunluğu borçlanmanın yüksekten aza doğru indiği dönemlerde daha sık oluyor" ifadelerini kullandı.
Pimco'nun eş kurucusu ve eş şef yatırım yetkilisi Bill Gross da geçen hafta Bloomberg'e verdiği bir röportajda, piyasa risklerinin yükseldiğini ve hisse, yüksek getirili tahvil, döviz ve gelişen piyasa tahvillerinin bir "kargaşa" içerisinde olduğunu söyleyerek "yüksek kaliteli tahvillere" yöneldiğini belirtti. ABD hazine tahvillerinin öncülüğünde küresel tahviller son 9 yılın en kötü ayını yaşarken, yatırımcılar merkez bankalarının eninde sonunda varlık alımlarını azaltacağı beklentisiyle ellerindeki tahvilleri sattılar.
Parikh tahvillerin yaklaşık yüzde 1-2, hisselerin ise yüzde 5 oranında getiri sağlayacağını öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)