BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotiv Renault’un Rusya'daki bankası satıldı----

Renault’un Rusya'daki bankası satıldı

 Renault’un Rusya'daki bankası satıldı
22 Haziran 2023 - 14:49 www.finansgundem.com

Avtovaz, Renault’un Rusya’daki bankası olan RN Bank’ın yüzde 100 hissesini satın aldığını açıkladı.

Fransız otomobil markası Renault ile Japon otomotiv devi Nissan ittifakının Rusya’daki bankası olan RN Bank Rusya’nın yerli otomobil üreticisi Avtovaz'a satıldı.

Avtovaz'ın basın açıklamasında, “Haziran 2023’te Avtovaz JSC, RN Bank hisselerinin yüzde 100’ünü Barn B.V.’den satın alma anlaşmasını tamamlamıştır” ifadelerine yer verilirken, işlemin ayrıntılarının ifşaya tabi olmadığı vurgulandı.

Gazetemru'nun haberine göre, Avtovaz’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz yılın kasım ayında verdiği talimat ve izniyle Renault-Nissan ittifakının Rusya’daki kredi kuruluşu RN Bank’ın tek sahibi olurken, 2021 yılı verilerine göre RN Bank verilerine göre kredi kuruluşunun yüzde 40’lık hissesinin UniCredit Bank’a ait olduğu, geri kalanının ise Renault-Nissan ittifakı tarafından kontrol edildiği aktarıldı.

Banka 2006’dan beri Rusya pazarında faaliyet gösterirken, Renault ve Nissan marka otomobiller için taşıt kredileri sağlıyor, aynı zamanda bu markalara ait oto bayilerini finanse ediyordu.

Renault'nun Rusya'daki varlıkları Rusya'ya devredildi

 

Renault, Avtovaz’daki payını “1 ruble” karşılığında devredecek

 

Renault'tan Rusya kararı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)