BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReferandumun ardından Barzani'den ilk açıklama----

Referandumun ardından Barzani'den ilk açıklama

Referandumun ardından Barzani'den ilk açıklama
26 Eylül 2017 - 20:35 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani dün gerçekleşen referandumun ardından yeni açıklamalarda bulundu

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, dün yapılan bağımsızlık referandumunun ardından görüntülü bir mesaj yayımladı. Mesajında, referandum başarısı ile bütün dünyaya Kürt halkının bağımsızlık talebini ilettiği için halkına teşekkür ettiğini belirten Barzani, "Tüm şehitlerimizin ruhları şad oldu. İraderimiz kırılmadı ve bundan sonra yeni bir süreç başlamıştır. Irak hükümeti 2005 yılında kabul edilen anayasayı işletmedi. Bundan dolayı Kürdistan halkı yeni bir yolu benimsedi ve 25 Eylül'de bağımsızlık istediğini gösterdi. Biz yeni bir Irak'a olur dedik ama onlar eskinin anlayışını tekrar etti. Kürdistan halkının iradesine saygı gösterin. Büyük facialarla ortaya çıkan yollarda ısrar etme ve devam etme doğru değildir" dedi.

"TÜRKİYE İLE İRAN'IN DOSTLUKLARINI GÖRDÜK"

Konuşmasında Irak Başbakanı Haydar Abadi ile diğer Iraklı yetkililere seslenerek diyaloğa hazır olduğunu belirten Barzani,"Referandum sınırların çizilmesi için değildir. Biz diyaloga hazırız. Biz komşularımızla hiçbir sorun yaşamak istemiyoruz. Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çüzümüne yardımcı olmalarını istiyoruz. Kimyasal saldırılarla halkımız vurulduğunda, Türkiye ile İran'ın dostluklarını gördük. Uluslararası topluma da sesleniyorum. Biz terörle savaşta en önde savaştık, milyonlarca insana kucak açtık. Siyasi taraflara bu konuda siyasal çekişmeleri bir kenara bırakarak yurtseverlik bilinciyle referanduma yaklaşsınlar. Tüm gençlere de referandum sonuçları açıklandığında sevinçlerini medeni yollarla yaşasınlar. Referandum bir suç değil ve uluslararası sözleşmelere aykırı değildir. Önümüzde parlak bir ufuk açılmıştır. Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak DEAŞ'a karşı savaşacağız. Tehdidi bırakın, gelin dost iki komşu olalım" ifadelerini kullandı.

Referandumun hiçbir uluslararası yasaya aykırı olmadığını savunan Barzani, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anayasa ihlal edildiğinden dolayı, kendi kaderimizi tayin etme hakkına sahibiz. Kimse bize sitemde bulunmasın. Irak'a, komşular ve uluslararası topluma özel bir mesajım; ciddi ve sakin bir şekilde yaşananları ele almalarını talep ediyorum. Başarısız bir deneyim sürdürmenin anlamı yok. Irak hükümetine çağrım; yaptırım ve cezalandırma yerine, diyaloga başlayalım. Her iki taraf için de en iyi yol diyalogdur. Hükümetler arası siyasi ihtilaflar, halk arasında gerginliğe yol açmamalı. Komşu ülkeler çözüm için yardımcı olmalıdırlar. İran ve Türkiye'nin kimsayal saldırı ve büyük göç zamanında sergilediği tutumu takdirle karşılıyoruz. Son 25 yıldır kimseye tehdit olmadığımızı kantladık, herkesle barış seçeneğini seçtik. Teröre karşı savaşta uluslararası koalisyonun önemli bir tarafı olarak kalmaya devam edeceğiz. Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan mülteciler, evlerine dönene kadar güvende olacaklar. Kürdistan halkına, verdiği kurbanlara karşı cezalandırılma tehdidiyle yanıt verilmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Kürdistan halkı olarak, bugün her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Bütün ihtilafları bir tarafa bırakarak, birlik olmalıyız. Referandumda yeni bir sürece geçildi. Irak hükumeti halkı tehdit etmeyi bırakmalıdır."

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya27 Eylül 2017 09:53

    Acıttıı mı rum kırması!!!!

  • Patos Si27 Eylül 2017 09:13

    Ziyaaaaaa.

  • Ziya27 Eylül 2017 04:48

    ille hükümeti ya da birilerini suçlamak ve bu suretle kesin kelle almak mantığı son derece akılsızca ahmakça bir iştir. Böyle yaptığınız zaman zaten alçakların da istediği amaca hizmet etmiş olursunuz. Mesele hükümet ya da ak parti meselesi değildir. Pakistan a bakın Kadıyanilik neredyse ülkenin tamamına hakim olmuş! Peki kim bunun başındaki zevat İngiltere derin devletinin köpeği, aynısının tıpkısı pensilvanyanın soytarısı. Pkk nın nerede kurulduğu gayet açıktır. Daeş in üst düzey komutanları İngiliz asıllı ajanlardır. İngiltere derin devleti 300 yıldan beri Dünya yı kasıp kavurmakta bazıları da burada güya mantık yürüttüğünüz zan etmekte. Basit gibi görünen oalylar kendi kendine gelişmemektedir. Amerika da Trump ın durumuna bakın ve artık bir şeyleri anlayın. Adam bir şeylere direndikçe yerden yere vuruluyor. Netice de Amerika yı ileri karakolu gibi kullanan güçte aynı güçtür. Kuru gürültü ve kısır çekişme değil idrak ve birlik zamanıdır.

  • Cego27 Eylül 2017 00:46

    Ziya kardeş sen bu fetö işini biliyorsun galiba biraz daha anlat. Bunlar demedimi okyanus ötesi hasretinden prangalar eskittik gel diye. Sonrada hata yaptık. Barzani içinde şimdi diyorlar hata yaptık. Yaz boz mu bu nedir. Sonrada senin gibi çok bilenler böyle manevralar yapar.

  • Suat Birkan 27 Eylül 2017 00:27

    Bundan sonra bin haine yağmurlu havada bile su yok Kürtler bizim kardeşimiz ama anlamadıkları kullanıldıkları İsrail’in oyuncağı olmayın Barzani bitmiş siyasi hayatı için bütün Kürtleri ateşe attı

  • ziya26 Eylül 2017 23:46

    Feto ile yıllarca işbirliği diye bir şey yok! Belli devlet kadrolarında bazı imtiyazlar tanınmış olmasını tabi ki eleştirebilirsin ki her iktidarın kendine yakın kimseleri görevlendirmesi olarak bir yere kadar olağan görülebilen bir durumdu. Ancak Türk tarihinde eşi görülmemiş bir ihanetin ve sinsiliğin mümessilleri olacağını hiç ama hiç kimse bilemedi. Bütün siyasiler de istisnasız bu alçağı korudular Ecevit dahil. Çok değil bir kaç yıl önce Ak partiyi göz göre göre kapatma davası açtılar hiç bir geçerli sebep yokken Üstelik Deniz Baykal Menderes ten beter olacaksın diye meydanlarda bağırıyordu. Son olarak darbe sorumlusu generaller de her halde ak parti zamanında orduya girmediler. Ayrıca bu devletin ekmeğini yiyen vali, general, kaymakam ve emniyet müdürleri bu kadar alçak nasıl olabiliyor? Hiç düşündün mü? Bu kadar alçağa rağmen bu devletin ayakta durması Allah ın inayetidir. Konuları bu kadar sığ düşünme.

  • Aslı Önder26 Eylül 2017 22:09

    Dostlar bu adamı kim palazlandırdı peki? Habire Ankara'ya gelip gitmedi mi? Dış politikada tam bir rrzaletiz. Hiç dostumuz kaldımı? İç poilitikada ise evlere şenlik. Feto ile yıllarca işbirliği yapıp sonra da bozuşunca milletim beni affetsin diyen kim?

  • Murat26 Eylül 2017 21:54

    Bu arapca ismi alan zat ne dedigin anlasilmiyor.

  • KILIÇ26 Eylül 2017 21:23

    Bu hayine pasoport verip adam yerine koyduk oysaki o bir terörist idi şimdi acıtasyon yapıyor ayrıca pkk nında yuvasını kurup türkiyeye karşı içten düşman olan bu teröriste ders verilmeli.

  • ite bak ite..26 Eylül 2017 21:17

    adam olmuş da açıklama yapıyor. ırak devleti tutuklayıp asssın bunu. ihaneti sinsi sinsi yapıyor.

  • Ziya26 Eylül 2017 21:03

    Yok yav takdirle karşılıyormuş. Peki sen ne yaptın pkk itlerini Türkiye ye musallat ettin. Tapu kayıtlarıyla oynadın. Türkmenleri göçe zorladın. Yakında tskdiri görürsün.

  • Ziya26 Eylül 2017 20:54

    Soytarıya bak sen Irak ın en stratejik yerlerine konup güya kendince pazarlık yapacakmış. Kim senle neden pazarlık yapacakmış.

  • الله اکبەر26 Eylül 2017 20:47

    Referanduma karşı çıkan halepçe katliamına ortak ve günahın misllisi boynuna. Adam oldunuzda kürtler mi yanınızda durmadı