BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReferandum protestolarında 24 gözaltı----

Referandum protestolarında 24 gözaltı

Referandum protestolarında 24 gözaltı
17 Nisan 2017 - 23:51 www.finansgundem.com

Antalya ve Eskişehir'de gerçekleşen referandum protestolarında, Antalya'da 14 Eskişehir'de 10 olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı

16 Nisan’daki referandum sonucuna itiraz eden 50 kişilik grup, saat 21.00 sıralarında Antalya’nın simgelerinden tarihi Üç Kapılar önünde toplandı. Burada slogan atıp basın açıklaması yapmak isteyen gruba, ÿpolis, gösterinin izinsiz olduğunu belirterek dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Grubun ikazlara rağmen dağılmaması üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polis amirleri, gruptakilere dağılmaları konusunda yeniden uyarıda bulununca çıkan tartışmaların ardından arbede yaşandı. Daha sonra çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Bazı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken, polis, gruptan 14 kişiyi gözaltına aldı.

Polis araçlarına bindirilen eylemciler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ESKİŞEHİR’DE TENCERE-TAVALI EYLEME 10 GÖZALTI

Eskişehir'de de parkta toplanıp evelerinden getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak ses çıkaran ve ’Başkanlığa hayır’ diye slogan atan grup uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdaha etti. Polisler, aralarında HDP Tepebaşı İlçe Başkanı Emine Kaya’nın bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Saat 21.00 sıralarında Yeni Bağlar Mahallesi Kartal Tepesi Sokak’taki parkta toplanan kızlı-erkekli çoğunluğu üniversite öğrencisi olan grup, evlerinden getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak eylem yaptı. ’Susma haykır, başkanlığa hayır’ diye slogan atan grubun yanına bir süre sonra polis ekipleri geldi. Polis müdürünün megafonla dağılmaları için uyarıda bulundu grup, parktan çıkıp ara sokaklarda yürümeye başladı.

Ses çıkararak yürüyen gruptakilere, Üniversite Caddesi’ne gelindiğinde yine polisler dağılmaları için uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahalede bulundu. Aralarında HDP Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Başkanı Emine Kaya’nın da bulunduğu 10 kişiÿgözaltına alındı. Kollarına plastik kelepçe takılarak çevik kuvvet midibüslerine bindirilenlerden N.B.’nin üzerinden sustalı bıçak çıktı. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık raporları alınan 10 kişi daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)