BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRBS o ülkeden çıkıyor----

RBS o ülkeden çıkıyor

RBS o ülkeden çıkıyor
12 Ocak 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Royal Bank of Scotland Group Plc'nin Asya’daki çoğu kurumsal bankacılık işletmesini satışa çıkarmayı değerlendirdiği belirtiliyor

Konu ile bilgi sahibi bir kişinin ifadesine göre Royal Bank of Scotland Group Plc, Asya’daki çoğu kurumsal bankacılık işletmesini satışa çıkarmayı değerlendiriyor.

Şirketin 57 yaşındaki CEO’su McEwan’ın Singapur’da katıldığı bir seri toplantı ile bankanın Asya işletmelerinde küçülmeye gitme yollarını göz geçirdiği belirtiliyor. Görüşmelerin özel olması nedeniyle konu ile bilgi sahibi kişi isminin açıklanmasını istemedi. Londra’da bulunan RBS’nin bir sözcüsü konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti. Banka geçtiğimiz ay Japonya’daki bir işletmesini kapatma kararı aldığını açıklamıştı.

2013’te göreve gelmesinden bu yana McEwan, üst üste 6 yıllık kaybı tersine çevirmek amacıyla bankanın yurtiçi piyasaya odaklanması arayışı ile birlikte İngiltere dışındaki birimlerde satışlara gidiyor ve işten çıkarmalar gerçekleştiriyor. RBS, Eylül ayında ABD’deki alt kuruluşu Citizens Financial Group Inc.’deki hisselerini satarak 3 milyar dolar sağladı.

Bankanın Asya-Paisifk bölgesinde bulunan yaklaşık 2,000 çalışanı karardan etkilenebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)