BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRamazan tatilinde bankalar açık mı?----

Ramazan tatilinde bankalar açık mı?

Ramazan tatilinde bankalar açık mı?
01 Temmuz 2016 - 17:00 www.finansgundem.com

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması ile birlikte bankaların çalışma günleri de merak konusu oldu...

FINANSGUNDEM.COM

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması ile birlikte gözler farklı kurumlara çevrildi. En çok işlemin yapıldığı bankalar, postaneler gibi yerler idari tatilde açık olacak mı en çok merak edilen konu.

Ramazan tatilinde bankalar açık mı? sorusu uzun zamandır soruluyordu. Bakanlar kurulu kararı sonrası yapılan açıklamayla cuma gününün izinli sayıldığı ve bayram tatilinin 9 güne çıkartıldığı açıklaması yapıldı.

4 Temmuz 2016 Arife günü Bankalar açık olacak mı? Bankacılık sektöründe tatiller bir önceki yıl iş planına göre düzenlenmekte olup, yıl içinde gerçekleşen tatiller Merkez Bankası işlemlerine devam ettiği için tatil olarak dikkate alınmıyor. Yani 4 Temmuz 2016 Arife günü Bankalar yarım gün faaliyetlerine devam edeceğinden sadece yarım gün açık olacaklardır.

8 Temmuz 2016 Bankalar çalışıyor mu? Arefe günü için yaptığımız açıklamalar Bayram sonrası son iş günü olan Cuma günü içinde aynı statüde değerlendirilmekte olup, 8 Temmuz 2016 tarihinde Bankalar işlemlerine devam edeceğinden tam gün açık olacaklardır. 4 ve 8 Temmuz tarihlerinde Bankacılık işlemleri yada ödemeleri olan Vatandaşlar, işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecekler.

Özellikle EFT yaptıracak olan kişilerin sabah erken saatlerde EFT işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü öğleden sonra bankalar kapanacağı için öğleden sonra yapılacak EFT işlemleri 8 Temmuz Cuma gününe kalacaktır

2016 yılı Ramazan Bayramı tatili şöyle:

Ramazan Bayramı Arefesi 1/2 gün 04 Temmuz Pazartesi

Ramazan Bayramı 1. gün 05 Temmuz Salı

Ramazan Bayramı 2. gün 06 Temmuz Çarşamba

Ramazan Bayramı 3. gün 07 Temmuz Perşembe

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamu bankaları..16 Haziran 2016 09:09

    Bankalar her sene uluslararası piyasalara tatil günlerini bildirirler , bu sonradan değiştirilemez. Bu sebeple devlet bankaları da ayın 4'ünde yarım gün, ayın 8'inde tam gün çalışır. Bilgilerinize.

  • bankacı15 Haziran 2016 09:54

    Kamu bankaları çalışanları da özel sektör banka çalışanları gibi iş hukukuna göre ve sözleşmeli olarak ve performans odaklı çalışmaktadır. Kamu ve Özel bankalar arasında Sermaye sahipliği dışında pek fark yoktur. Kalıplaşmış fikirlerden kurtulmak ve değişimi artık görmek gerekli...

  • atmayın14 Haziran 2016 11:02

    kamu bankasında çalışanlar kamu çalışanı değil, tatil olmaz kamu bankaları