BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRalli devam edecek----

Ralli devam edecek

Ralli devam edecek
13 Şubat 2013 - 19:07 www.finansgundem.com

Goldman Sachs CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, Wall Street’te rallinin süreceğine inanıyor

Goldman Sachs CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, Wall Street'in boğa piyasasının eşiğinde olduğunu söyledi.
CNBC'ye konuşan Blankfein’a göre piyasanın ekonomideki artıları görüp gelecekteki iyileşmeyi fiyatlıyor ve borsa ekonomideki iyi gidişatın süreceğine inanıyor.
Blankfein, "Her boğa piyasasında piyasa endişe duvarına tırmanıyor derler, bu bir klişe. Herkes ya işler kötüye giderse diyor, peki ya iyiye giderse? Krizin başından bu yana ABD çok yol kat etti. Bankalar, şirketler, bireyler borcunu azalttı. Faizler durgunluk senaryosunu aşmak için sıfıra indi, ABD sonsuza kadar enerji ithalatçısı olarak kalmayabilir. Enerji demek,imalatın ve dolayısıyla istihdamın artması demek. Konut piyasası toparlanıyor. Bence borsa ekonomideki toparlanmayı görüyor ve gelecekte daha da iyiye gideceğimizi fiyatlıyor” diye konuştu.
Blankfein, ABD'de devam eden bütçe tartışmalarını da değerlendirdi:
"Bütçe açığınız ne kadar fazlaysa, ekonomide canlandırma yapabilme kapasiteniz de o kadar düşüyor. Ancak bütçe açığı konusunda, harcama kesintileri ve artan gelirlerle şimdiden 1.5 trilyon dolarlık yol kat ettik. 1 Martta devreye girecek otomatik harcama kesintileri bu meblağı 2,6 trilyon dolara çıkaracak. Ekonomiye elbette etkisi olacak, ertelenebilir de.. Ama ertelendiği sürece yerine mutlaka başka tedbirler konması gerekecek."
EURO KRİZİNDE EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI
Goldman CEO’su Avrupa’daki borç krizinde en kötüsünün geride kaldığına inanıyor.
Blankfein, "Euro Avrupa için hem avantaj, hem dezavantaj oldu. En kötü senaryo euronun çöküşü olurdu, ama bu seçenek ortadan kalkmış görünüyor. Büyüme ve istihdamla ilgili sorunlar devam ediyor. Almanya ekonomisi bile nispeten iyi gidiyor gibi görünse de ürettiğini alacak komşularının durumu düzelmedikçe tam anlamda toparlanamaz” diye konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)